Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai: atvėsus orams daugėja gaisrų ir juose žūstančių žmonių

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo depatamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 33 gaisrai ir 17 kitų gelbėjimo darbų, kuriuos atliko ugniagesiai. Ugnis trečiadienį pasiglemžė trijų žmonių gyvybes ir vieną pilietį traumavo.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Tado Kasperavičiaus nuotr.

Statistika patvirtina, kad atvėsus orams, padaugėja gaisrų ir juose žūstančių žmonių. Ugnis vėsiu ir šaltuoju laiku pradeda siautėti gyvenamuosiuose namuose, butuose, ūkiniuose pastatuose, kur gyventojai praleidžia daugiau laiko. O dėl įvairių priežasčių sukeltas gaisras skaudžiai baudžia ir neatsargius jo sukėlėjus.

Trečiadienį vidurdienį Vilniaus rajono Kalvelių kaime gaisras kilo daugiabučiame name. Viename iš butų apdegė baldai, išdegė grindys, aprūko sienos. Kambaryje buvo rastas apdegęs 55 metų buto savininko kūnas. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kuris vakare kilo Akmenėje, Ramučių gatvėje esančiame daugiaaukščiame name. 58 metų buto šeimininkas smarkiai apdegė rankas ir veidą, nukentėjusysis buvo išvežtas į ligoninę. Per gaisrą dar sudegė kambaryje buvę baldai, išdegė sienos. Nelaimės aplinkybės dar tikslinamos.

Dviejų žmonių gyvybes pasiglemžė nevaldoma ugnis, kuri vėlai vakare įsiplieskė Kėdainiuose, Kęstučio gatvėje esančiame keturių butų name. Apgesinę liepsnas ugniagesiai viename kambaryje rado apdegusią 40-metę buto šeimininkę, o kitame – nenustatytos tapatybės žuvusią moterį. Gaisro metu apdegė svetainė ir virtuvė bei juose buvę baldai ir namų apyvokos daiktai. Įvykis tiriamas.

Mažeikiuose, Žagarėlės gatvėje, vakare užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Dar iki ugniagesių atvykimo iš namo buvo išvestas žmogus, o viduje sprogo dujų balionas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, įgriuvo perdengimas, išdegė 2 kambariai ir juose buvę baldai bei kiti daiktai, aprūko kitos patalpos. Iš namo buvo išneštas dar vienas nesprogęs dujų balionas, nuo ugnies apsaugoti kiti šalia esantys pastatai. Gaisro apriežastys nustatinėjamos.

Gyvenamasis namas apie vidurnaktį užsidegė ir Kauno rajono Pyplių kaime. Per gaisrą nudegė pastato stogas, sudegė namo dalis, kurioje buvo įrengtas sandėlys. Įvykis tiriamas.

Kupiškio rajono Noriūnų kaime trečiadienį anksti ryte užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu apdegė ir buvo nuardytos stogo bei sienų konstrukcijos, išdegė vidus ir ten buvę namų apyvokos daiktai. Nuo ugnies pavyko išsaugoti malkinę su malkomis. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Vidurdienį Vilniuje, Mykolo Lietuvio gatvėje užsidegė ūkinis pastatas sublokuotas su lauko virtuve. Per gaisrą nudegė pastato stogas, apdegė vidus.

Dar vienas ūkinis pastatas vakare užsidegė Kaišiadorių rajono Mičiūnų kaime. Per gaisrą nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas, apdegė rąstinės sienos, sudegė viduje supilti grūdai ir sukrautas šienas. Šį gaisrą sukėlė išdykavę vaikai.

Dar vienas gaisras Kaišiadorių rajone kilo trečiadienį ryte. Rumšiškių seniūnijos Bublių kaime dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė kiaulių fermos pastatas. Per gaisrą apdegė ir buvo nuardyta dalis stogo bei sienų konstrukcijų. Gaisro priežastys tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius