Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai džiaugiasi savaitgalį iš gaisrų išgelbėję 7 žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusių trijų savaitgalio parų (gruodžio 9–11 d.) karščiausius įvykius.
Įvykio vietoje
Ugniagesiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 86 gaisrai, kuriuose žuvo 2 žmonės.  Ugniagesiai dar atliko 70 kitų gelbėjimo darbų ir išgelbėjo juose 7 piliečius, pažymima PAGD atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Penktadienio vidurdienį Alytuje, Jaunimo gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Gaisro metu sudegė stalas, išsilydė plastikinio lango rėmai, išdužo stiklai, aprūko kambario sienos ir lubos. Iš uždūminto buto buvo išvesta 84 metų jo šeimininkė. O gaisrą sukėlė neatsargus buto gyventojų elgesys.

Penktadienio popietę Kaune, Salako gatvėje, užsidegė grupės savininkų daugiabutis vieno aukšto medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė prieangis ir virtuvė, o viename kambaryje apdegė televizorius, tapetai ir drabužiai, aprūko patalpos. Gaisro priežastys aiškinamos.

Vėlų penktadienio vakarą Mažeikiuose, Sodų gatvėje, gaisras kilo čia esančiame bendrabutyje. Gaisro židinys buvo kambaryje, apdegė stalas, fotelis, išdegė ant grindų patiestas linoleumas, aprūko kambario lubos ir sienos. Iš gretimų uždūmintų kambarių buvo išvesta 20 jo gyventojų. Ir čia gaisras kilo dėl neatsargaus žmonių elgesio.

Šeštadienio popietę Druskininkų savivaldybės Viečiūnų kaime gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per gaisrą apsmilko vaiko lovytės čiužinys, kuris buvo išneštas laukan, o iš stipriai uždūmintų patalpų buvo išvesti 8 gyventojai. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Pasvalyje, Biržų gatvėje šeštadienio popietę gaisras kilo taip pat daugiabučio namo bute. Čia gaisro židinys buvo virtuvėje, kur irgi dėl neatsargaus buto gyventojų elgesio išdegė šiukšlių dėžė, apdegė spintelė aprūko virtuvės sienos. Iš uždūmintų patalpų į lauką buvo išvestą buto šeimininkė.

Dar vienas gaisras dėl neatsargaus gyventojų elgesio kilo sekmadienio vidurdienį Šiauliuose, Lyros gatvėje esančiame bute. Gaisro metu sudegė vieno kambario baldai ir namų apyvokos daiktai, išdužo ir apdegė balkono langas bei durys, sudegė balkone buvę daiktai, aprūko koridorius ir virtuvė.

Ugniagesių pagalbos prireikė sekmadienį vakare kilusiame gaisre Druskininkuose, M.K.Čiurlionio gatvėje. Čia užsiliepsnojo vieno aukšto medinis gyvenamasis namas. Per gaisrą sudegė lovos čiužinys, išdegė grindys, aprūko sienos. O iš uždūmintos patalpos buvo išneštas 58 metų vyras ir perduotas medikams. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Sekmadienio rytą Utenos rajono Jasonių kaime kelyje Zarasai–Kaunas užsidegė maršrutinis autobusas SETRA. Autobusas išdegė, o jame buvę 2 keleiviai nenukentėjo. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio pavakarį buvo gautas pranešimas, kad Kuršių mariose tarp Atmatos žiočių ir Kniaupos įlankos skęsta valtis su dviem žmonėmis. Į paieškos ir gelbėjimo darbų rajoną buvo išsiųstas Pakrančių apsaugos rinktinės kateris „Boomeranger C-605/013“ ir Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos kateris „Coaster N475“ bei Karinių jūrų pajėgų sraigtasparnis.

Dėl blogų oro sąlygų, blogo matomumo ir didelio bangavimo, nurodytoje vietovėje nieko neaptikta. Krante ties Atmatos žiotimis budėjo Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobilis. Apie 20.15 val. paieška buvo nutraukta. Sekmadienį  buvo skenduolių paieška buvo pratęsta, tačiau žmonių nerasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius