Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgojo Joninių savaitgalio

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgojo Joninių savaitgalio, kurio metu vyks daug renginių. Laimė, pastaruoju metu kiek atvėsę orai ir dažnesni lietūs sudrėkino karščių nualintus miškus ir pievas. Tačiau kaip rodo statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, padaugėja skaudžių gaisrų ir kitų nelaimių.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime, nors pernai per Jonines gaisruose žmonių aukų pavyko išvengti, tačiau 2 gyventojai buvo traumuoti. Pagrindinės tokių gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio.

Skaudžiausi gaisrai paprastai kyla vėlai vakare arba naktį, kaimo vietovėse, atokiuose vienkiemiuose, apleistuose pastatuose. Jie neretai per vėlai pastebimi, todėl pranešimus apie juos ugniagesiai gauna pavėluotai. Be to, paprastai šių gyventojų būstuose nėra įrengtų dūmų signalizatorių, kurie įspėtų apie gaisro pavojų. Todėl tik pastebėję beįsiplieskiantį gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112.

Skaudžiai baudžia ne tik ugnis. Pernai per Jonines ugniagesiai gelbėtojai ištraukė net 7 skenduolius. Deja, nemažėja skęstančių žmonių ir šiemet. Vien per šį dar nesibaigusį vasaros mėnesį ugniagesiai jau ištraukė 22 nuskendusius gyventojus (pernai per visą birželį nuskendo 23). Beje, nuskendusių žmonių skaičius yra dar didesnis, nes be ugniagesių skenduolius ištraukia gelbėjimo stočių gelbėtojai, policininkai, pasieniečiai, gyventojai.

Kad Joninių neaptemdytų skaudžios nelaimės, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja ir dar kartą prašo gyventojų nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų. Taip pat nepalikite be priežiūros mažamečių vaikų, atsargiau elkitės su ugnimi, nerūkykite lovose. Tuo pačiu ugniagesiai primena: prieš išvykdami iš namų į šventinius renginius, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių prietaisų, patikrinkite, ar išjungtos dujos, taip pat būkite atidūs kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius