Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugniagesių savaitgalis: Nemune naktį įstrigo baidarininkai, degė namai ir net kelmai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusio savaitgalio trijų parų (gegužės 27–29 d.) įvykius. Vienas ypatingesnių įvykių – į bėdą patekusių baidarininkų gelbėjimo operacija.
Vakaras Kaune
Asociatyvinė iliustracija: vakaras Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per praėjusias tris paras ugniagesiai šalyje 120 kartų vyko gesinti gaisrų bei atliko 78 gelbėjimo darbus. Žmonių aukų gaisruose nebuvo, bet iš vandens telkinių išgelbėti 2 žmonės ir ištraukti 2 skenduoliai.

Vėlyvą sekmadienio vakarą gautas pranešimas, kad Kaune ties M.K.Čiurlionio tiltu žmonės, plaukdami Nemuno upe baidare, užplaukė ant seklumos. Lūžo jų baidarė, žmonės pakibo ir negali išplaukti į krantą. Atvykus ugniagesiams, lūžusi baidarė buvo įstrigusi seklumoje. Ugniagesiai valtimi parplukdė nukentėjusiuosius ir perdavė medikams.

Raseinių rajone, Šienlaukio kaime, bendrovės „Tytuvėnų durpės“ durpyne daugiau kaip 1 hektaro plote degė kelmai.

Penktadienį, apie 9 val. ryto, Varėnos rajone, Jurgiškių kaime, degė gyvenamasis namas. Sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, išdegė per 60 kv. m vidau sienų ir lubų.

Apie 18 val. didelis gaisras kilo Radviliškyje, Žironų gatvėje esančioje uždarojoje akcinėje bendrovėje „Gairelita“ medžio apdirbimo įmonėje. Atvykus ugniagesiams degė granulių presavimo cechas. Liepsna buvo persimetusi į šalia esantį gelžbetoninį priestatą, kuriame sandėliuojamos pjuvenos. Per gaisrą hidraulikos patalpose apdegė elektros instaliacija, elektros ir pjuvenų varikliai, išdužo langas. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį, apie 3 val. nakties, Kaišiadoryse, Laisvės gatvėje, atvira liepsna degė 2-jų aukštų mūrinio gyvenamojo namo stogas ir prie jo priblokuota pavėsinė. Žmonės iš namo buvo išėję. Per gaisrą sudegė ir nuardyta apie 100 kv. m stogo dangos, sudegė pavėsinė. Įvykis tiriamas.

Apie 10 val. ryto Joniškio rajone, Šimkūnų kaime, degė ūkinis pastatas, kuriame įrengti tvartas, sandėliukas ir daržinė. Išdegė sandėliukas ir jame buvęs turtas. Sudegė apie 40 kv. m kitų ūkinio pastato patalpų ir jo stogas.

Sekmadienį, apie 15 val., Raseinių rajone, Šienlaukio kaime, uždarosios akcinės bendrovės „Tytuvėnų durpės“ durpyne daugiau kaip 1 hektaro plote degė kelmai. Įvykis tiriamas.

O šeštadienį, apie 18 val., Šakių rajone, Kidulių kaime, ugniagesiai gelbėtojai iš šulinio ištraukė du vyrus, kurie buvo į jį įlipę gelbėti prieš tai įkritusio vyriškio. Ugniagesiai ištraukė ir nuskendusio vyro, gimusio 1954 metais, kūną.

Be to, šeštadienį, apie 16 val., Radviliškio rajone, Jaugėlų kaime, iš privataus tvenkinio ugniagesiai gelbėtojai ištraukė skenduolio, gimusio 1979 metais, kūną.

Ir vėl ugniagesiai ne kartą vyko atrakinti duris butų, kuriuose buvo užsirakinę mažamečiai vaikai. Štai šeštadienį, apie 21 val., Šiauliuose, Gegužių gatvėje, užsirakino 1,5 metų vaikas. Ugniagesiai per atvirą langą pateko į butą 3-iajame aukšte ir atidarė duris iš vidaus, o apie 23 val. Panevėžyje, Statybininkų gatvėje, namuose užsirakino trejų metų vaikas. Ugniagesiai per balkoną pateko į butą ir atrakino duris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius