Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugnis praėjusią parą gyventojams pridarė nemažų nuostolių

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 23 gaisrai. Žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė nemažų nuostolių.
Dega namo stogas
Dega namo stogas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusią naktį apie 1.40 val. Šilutės rajone, Kavolių kaime, užsiliepsnojo grupei savininkų priklausantis tvartas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna, jo stogas buvo sukritęs. Laimė, gyvulių degančiame tvarte jau nebuvo. Keturias kiaules dar iki ugniagesių atvykimo spėjo išvesti gyventojai. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas ir perdengimas, apie 8 tonos viduje buvusio šieno, apdegė namų apyvokos daiktai. Manoma, kad tvartas buvo padegtas. Įvykis tiriamas.

Apie 10.10 val. gaisras kilo Švenčionių rajone, Trakų I kaime, sodų bendrijoje ,,Saulėtekis” stovinčiame sodo namelyje. Per gaisrą sudegė namelio stogas, apdegė medinis perdengimas, iš vidaus stipriai apdegė sienos ir namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 23.50 val. Vilniuje, Justiniškių gatvėje, užsidegė automobilis „VW Passat“. Per gaisrą išdegė mašinos variklio skyrius ir salone prietaisų skydelis. Įvykis tiriamas.

Naktį iš pirmadienio į antradienį apie 1 val. Šakių rajone, Gotlybiškių kaime, užsiliepsnojo AB ,,Agrowil Group” ŽŪB ,,Grūduva” padaliniui priklausantis teleskopinis pakrovėjas JOHN DEERE 3400. Gaisro metu išdegė pakrovėjo variklio skyrius, sudegė ratai, apdegė kiti mechanizmai. Laimė, nuo ugnies pavyko išgelbėti 2 šalia stovėjusius traktorius. Gaisras įsiplieskė dėl gedimų elektros instaliacijoje.

Tą pačią naktį apie 2.30 val. gaisras kilo Šiaulių rajone, Sauginių kaime stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, medinio namo virtuvėje atvira liepsna degė šaldytuvas. Per gaisrą apdegė šaldytuvas ir kilimas, taip pat apdegė ir buvo išardyta dalis sienos ir lubų, aprūko patalpos. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 19 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu išgelbėjo 2 autoįvykio metu nukentėjusius žmones bei ištraukė vieną skenduolį.

Pirmadienį pavakary Kauno rajone, Užliedžių kaime, Nevėžio upėje, už 7 m nuo kranto, ugniagesių narai iš 4 m gylio ištraukė nuskendusio 38-erių metų vyro kūną ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Naktį iš pirmadieno į antradienį apie 1 val. Anykščių rajone, Kavarsko miestelyje, P.Cvirkos gatvės ir Respublikos aikštės sankryžoje, automobiliui „Opel Vectra“ atsitrenkus į namą, mašinoje buvo prispausti 2 žmonės. Atskubėję ugniagesiai, panaudoję specialią įrangą, išlaisvino jau be sąmonės 26-erių metų vairuotoją ir 18-metę keleivę, kuriems buvo prispaustos kojos ir perdavė nukentėjusiuosius greitosios pagalbos medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius