-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergė stebima sferinėmis vaizdo kameromis: naudą policija pajuto žaibiškai

Ukmergės rajono policijos komisariate trečiadienį buvo pristatyta vaizdo stebėjimo sistema. 
Ukmergės vaizdo stebėjimo sistema
Ukmergės vaizdo stebėjimo sistema / Ukmergės r. PK/Dainiaus Vyto nuotr,

Pirmosios vaizdo stebėjimo kameros miesto viešose erdvėse įrengtos pastarosiomis dienomis. Jų efektyvumas atsiskleidė iškart. Spalio 25 d. rajono policijos komisariate buvo gautas gyventojo pranešimas, kad apgadintas Klaipėdos g. automobilių aikštelėje stovėjęs automobilis. Pareigūnai, patikslinę laiką, peržiūrėjo vaizdo įrašą ir tuoj pat nustatė transporto priemonę bei jos savininką, kliudžiusį automobilį bei pasišalinusį iš įvykio vietos.

Anot Ukmergės r. policijos komisariato viršininko Mindaugo Petrausko, galimybė stebėti judriausias miesto vietas žymiai prisidės prie siekiamybės ‒ saugumo mieste užtikrinimo. Tai ‒ efektyvi pagalba, nustatant įvairius Kelių eismo taisyklių bei viešosios tvarkos pažeidimus.

Aštuonias aukštos kokybės ir didelės raiškos vaizdo kameras įrengė bendrovė „TEO LT“. Centrinis visų kamerų valdymo pultas yra įrengtas policijos komisariate.

Trečiadienį vykusio pristatymo metu, kuriame dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės ir policijos vadovai, žiniasklaidos atstovai, „TEO LT“ Vaizdo stebėjimo produkto vadovas Aurimas Šukys ir vyresnysis inžinierius Arvydas Stonys, supažindino su sistemos privalumais bei techniniu aptarnavimu. Pasak A.Šukio, Ukmergė yra pirmas šalies miestas, kuriame bus eksploatuojami naujausi Švedijos bendrovės „Axis Communication“ gaminiai – sferinės kameros. „Tai tarsi penkios kameros vienoje, iš kurių keturios užtikrina vaizdą aplinkui, o vidurinė – gali būti nukreipiama į bet kurį objektą, jos pagalba galima vaizdą priartinti ar atitolinti“, – pasakojo A.Šukys.

Ukmergės r. PK/Dainiaus Vyto nuotr,/Ukmergės vaizdo stebėjimo sistema
Ukmergės r. PK/Dainiaus Vyto nuotr,/Ukmergės vaizdo stebėjimo sistema

Visos kameros yra sujungtos naujos kartos šviesolaidžio tinklu ir valdomos iš vieno centro, jos sukasi aplink savo ašį ir leidžia stebėti aplinką 360 laipsnių kampu iki vieno kilometro atstumu. Naujieji įrenginiai veiks bet kokiomis oro sąlygomis, ištisą parą ir gebės ne tik vaizdą priartinti šimtais kartų, bet ir filmuos keliasdešimties metrų atstumu naktį, aklinoje tamsoje, tad pavyks ne tik matyti, bet ir atpažinti, identifikuoti asmenis ar objektus (automobilio valstybinį numerį, vairuotoją, praeivį ir t. t.).

Siekiant efektyviau užtikrinti viešąją tvarką bei užkirsti kelią nusikalstamumui, pirmosios mieste vaizdo kameros įrengtos tose vietose, kur daugiausia užfiksuojama nusikalstamų veiklų bei administracinių teisės pažeidimų. Vaizdo kameros įrengtos Kęstučio a. ‒ Vienuolyno g., Kęstučio a. – Gedimino g., Kauno g. – Klaipėdos g., Deltuvos g. – Žiedo g., Vasario 16-osios g. – Klaipėdos g., Vilniaus g. – Antakalnio g. sankryžose, prie pėsčiųjų tilto ir ant pagrindinio, Vilniaus g. tilto per Šventąją. Šioje vietoje įrengtos net dvi: stacionari bei sferinė vaizdo kameros.

Vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo Ukmergės mieste projektas yra tęstinis, o kamerų tinklas dar bus plečiamas. Galutinis tikslas ‒ įrengti vaizdo stebėjimo kameras prie įvažiavimų į Ukmergės miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius