-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukmergėje girti jaunuoliai nežinia kodėl vandališkai suniokojo automobilį

Šeštadienį Ukmergėje buvo apgadintas miesto gyventojos automobilis. Tą pačią naktį nusikeltėliai sulaikyti, tačiau jie negalėjo paaiškinti, kokiu tikslu sugadino svetimą transporto priemonę.
get
Asociatyvinė nuotr. / Policijos departamento nuotr.

Gegužės 10 d., šeštadienį, tuoj po vidurnakčio Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad apgadintas miesto gyventojos 54-erių N.G. automobilis. Policijai apie įvykį pranešė kaimynas, pro langą išvydęs du jaunuolius, niokojančius kieme stovintį automobilį „Toyota Corrola“.

Praeiviai sugalvojo į jį įmesti du apie pusmetrio skersmens akmenis, iškūlė stiklus, aplankstė veidrodėlius, aplamdė sparnus. 

Policijos departamento duomenimis, netrukus į nurodytą vietą atvykę pareigūnai rado apdaužytą automobilį, tačiau piktadariai jau buvo pasišalinę. 

Policijos pareigūnai apžvalgė apylinkes ir vieną netrukus surado. Apšvietę automobilio žibintais netoliese esančio miškelio pakraščius, pamatė kažką žvilgant po krūmu – ten slėpėsi vienas bėglys.

Įvykio liudytojai detaliai nupasakojo, kaip atrodė antrasis vaikinas. Po poros valandų policijoje buvo gautas pranešimas, kad Pavasario gatvėje, patvory, miega vyras. Nuvykęs patrulinės tarnybos ekipažas rado neblaivų vyrą. Patruliai atkreipė dėmesį, kad vyriškis atitinka apibūdinimą.

Abu jaunuoliai buvo pristatyti į policijos komisariatą. Nustatyta, kad tai Ukmergėje gyvenantys dvidešimtmetis M.Ž. ir 26-erių A.M. Pastarajam nustatytas 2,18 prom. girtumas, o M.Ž. – 1,43 prom.

Jaunuoliai buvo dviem paroms sulaikyti. Sulaikytieji teigė, jog tą vakarą gėrė pas draugą. Kodėl eidami namo įsibrovė į svetimą kiemą ir suniokojo automobilį, paaiškinti negalėjo. Nuketėjusiajai padaryta preliminari materialinė žala siekia 6500 Lt.

M.Ž. ir A.M. įtariami viešoje vietoje įžūliais ir vandališkais veiksmais demonstravę nepagarbą aplinkai bei sutrikdę visuomenės rimtį. Policijos komisariate yra atliekamas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatoma bausmė viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius