Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergės „Eurovaistinėje“ išsireklamavęs ilgapirštis Jevgenijus Lanevskis pasižymėjo ir Vilniaus „Norfoje“

Jevgenijus Lanevskis sostinėje turėtų būti nubaustas už dar vieną smulkią vagystę. Tiesa, kol kas teismas jo neranda.
Užfiksuoti įtariamieji
Užfiksuotas įtariamasis / Kadrai iš filmuotos medžiagos

Vyriškis, kurio pavardė tuo metu dar nebuvo žinoma, pernai gegužę pasireklamavo Ukmergės „Eurovaistinėje“. Kai vaizdo kameros vaistinėje užfiksavo įžūliai lentynas švarinančią porelę, policija paprašė visuomenės pagalbos nustatant įtariamuosius. Beje, jie buvo nustatyti praėjus vos dešimčiai minučių po to, kai vagystės vaizdai (žr. filmuotą medžiagą apačioje) buvo parodyti per televiziją.

Šįkart Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas rengiasi nagrinėti bylą, kurioje Jevgenijus Lanevskis (gim. 1978 m.) įtariamas dėl vagystės iš prekybos centro sostinėje.

Bylos duomenimis, 2011 m. balandžio 17 d. apie 17.30 val. iš parduotuvės „Norfa“ sostinės Baltupių mikrorajone J.Lanevskis pagrobė prekių už 140 litų.

Apsaugos kameros užfiksavo, kaip nenustatytas asmuo nuo lentynos paima butelį viskio „Grant's“ (39 Lt vertės) ir paslepia J.Lanevskiui po striuke.

Netrukus pats kaltinamasis paima dar tris butelius lietuviškos degtinės, juos paslepia ir išeina pro kasas nesusimokėjęs.

Kameros užfiksavo, kaip nenustatytas asmuo nuo lentynos paima butelį viskio ir paslepia J.Lanevskiui po striuke.

Šis nedidelės vertės svetimo turto pagrobimas vertinamas kaip baudžiamasis nusižengimas, už kurį pagal Baudžiamojo kodekso 178-ojo straipsnio 4-ąją dalį numatoma bausmė viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Iki šiol už vagystes ne kartą policijai įkliuvęs ir keletą kartų jau teistas vilnietis dėl naujausio įvykio  „Norfoje“ buvo laukiamas teisme sausio pradžioje. Tačiau vyras posėdyje nepasirodė.

Teismui pranešta, kad šaukimas į teismą buvo perduotas kaltinamojo tėvui. Pastarasis pasirašė, kad jį gavo. Toks asmens šaukimas laikomas tinkamu. Duomenų apie tai, kodėl J.Lanevskis teisme nepasirodė, teismas neturėjo.

Todėl teisėjas Valerijus Paškevičius nutarė skirti kaltinamajam atvesdinimą. Tačiau ir į kitą teismo posėdį policijos pareigūnams nepavyko atvesdinti J.Lanevskio. Bylos nagrinėjimas atidėtas ir antrą sykį, policininkai toliau ieško kaltinamojo.

VIDEO: Nufilmuota vagystė Ukmergės Eurovaistinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius