-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Uostamiesčio bendrovės steigėjui – įtarimai iššvaisčius ketvirtį milijono litų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame uždarosios akcinės bendrovės steigėjas ir akcininkas 50-metis D.M. įtariamas kurstymu iššvaistyti didelės vertės svetimą turtą.
Pirmasis metų ketvirtis miesto biudžetą papildė daugiau nei planuota, tačiau tai didelio optimizmo kol kas neteikia.
Pinigai / 15min.lt nuotr.

Praėjusių metų vasarą FNTT baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai turto iššvaistymu buvo pareikšti buvusiam bendrovės direktoriui Ž.A. Teisme priimta nutartis dėl galimai D.M. padarytos nusikalstamos veikos ir prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas bendrovės akcininko atžvilgiu, siekiant išsiaiškinti ar atsakomybėn turėtų būti patrauktas ne tik bendrovės direktorius, bet ir D. M., kaip nusikaltimo bendrininkas, sukurstęs bendrovės tuometinį vadovą padaryti sunkų nusikaltimą. 

Atlikto tyrimo metu nustatyta, kad D.M., iš anksto žinodamas, apie įsteigtos bendrovės nemokumą, kad įmonės išlaidos gerokai viršija pajamas ir ji neturi pakankamai lėšų pirkti žemės sklypų už 600 tūkst. litų, prieš kelerius metus įtikino tuomet bendrovei vadovavusį direktorių  nepagrįstai sudaryti preliminarią pirkimo pardavimo sutartį ir įsipareigoti už du Palangoje esančius žemės sklypus per mėnesį sumokėti 250 tūkst. litų avansą. Minėtoji suma, jei sutartyje nebūtų įvykdytos aptartos sąlygos liktų kaip netesybos.

Išaiškinta, kad iš bendrovės sąskaitos į pardavėjo sąskaitą ir grynaisiais pinigais 250 tūkst. litų avansas už žemės sklypus Palangoje buvo pervesti, tačiau dėl piniginių lėšų trūkumo, pirkimo pardavimo sutartis tarp bendrovės ir žemės sklypų pardavėjo nebuvo pasirašyta. 250 tūkst. litų buvo užskaityti kaip sutarties netesybos. Tokiu būdu bendrovės steigėjas D.M. sukurstė bendrovės direktorių iššvaistyti jos turtą – 250 tūkst. litų.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. Kaltinamajam D.M. už įvykdytą nusikalstamą veiką gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė – laisvės atėmimas iki septynerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius