Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08 /13:53

Už 13-metės grupinį išžaginimą nuteisto vyro motina: „Čia jokio nusikaltimo nėra, mums negėda už savo sūnų!“

Apeliacinis teismas nagrinėja skandalingą baudžiamąją bylą, kurioje už grupinį seksą su mažamete dešimčiai metų už grotų pasiųsti Kristina Salmanovič ir Rolandas Verba. Trijulė mėgavosi kūniškais malonumais savanoriškai, todėl naikinti griežtąjį nuosprendį reikalauja ne tik nuteistųjų artimieji, bet ir nukentėjusi paauglė su mama.
Į Apeliacinio teismo posėdį nukentėjusia pripažinta nepilnametė atėjo vilkėdama seksualia aptempta suknele. Nuteistieji yra minėję, kad mažametė jiems pasirodė vyresnė, juolab ji pati šiek tiek pamelavo apie amžių.
Į Apeliacinio teismo posėdį nukentėjusia pripažinta nepilnametė atėjo vilkėdama aptempta suknele. Nuteistieji yra minėję, kad mažametė jiems pasirodė vyresnė, juolab ji pati šiek tiek pamelavo apie amžių. / 15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas pradėjo nagrinėti nuteistųjų Kristinos Salmanovič ir Rolando Verbos skundą baudžiamojoje byloje dėl išžaginimo.

Porelė nuteista už tai, kad į grupinio sekso orgiją įtraukė mažametę.

Skundžiamu Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu R.Verbai skirta 10 metų, K.Salmanovič – 9,5 metų laisvės atėmimo bausmė, nors nebausti jų prašė net pati nukentėjusioji. Mergaitė, kuriai tuo metu buvo vos 13 metų, santykiauti trise su 27 metų vaikinu ir 19 metų mergina buvo sutikusi savo noru.

Todėl naikinti griežtąjį nuosprendį aukštesnės instancijos teisme reikalauja ne tik nuteistieji, jų artimieji, bet ir nukentėjusi paauglė su motina.

„Čia jokio nusikaltimo nėra! Mums negėda už savo sūnų! Jei viena teisėja suklydo, visi teisėjai negali suklysti“, – 15min.lt žurnalistui teisme sakė nuteistojo R.Verbos motina, su vyru atėjusi palaikyti sūnaus. Tiesa, dalyvauti apeliaciniame procese jauno vyro tėvai neturi teisės, nes skundą teismas nutarė nagrinėti neviešame posėdyje.

Susipažino per skelbimus

Nuteistasis R.Verba – aštrių pojūčių mėgėjas. Jis turi mažametį vaiką, tačiau prieš keletą metų išsiskyrė su žmona, nes buvo linkęs į drąsius sekso nuotykius.

Pikantiškas nuotraukas pamačiusi mažametės pusseserė pranešė apie tai policijai.

Tuo tikslu per radiją jis susipažino su K.Salmanovič, netrukus pora suartėjo.

Rolandas su Kristina norėjo išbandyti ir grupinį seksą, todėl ieškojo bendraminčių interneto skelbimuose.

Kai į pikantišką pasiūlymą atsiliepė 13 metų mergaitė iš Vilniaus rajono, trijulė iš pradžių linksmai leido laiką sostinės „Akropolyje“ – čiuožinėjo, vaišinosi kavinėse. Norėdami pabendrauti artimiau, visi trys nuvyko į vieną šalia Vilniaus esantį viešbutį. Beje, abu nuteistieji yra minėję, kad naujoji jų draugė atrodė vyresnė, o ir ji pati esą prisistatė esanti jau 16-metė.

Žaidimai viešbutyje prasidėjo nuo kortų – kas pralaimėdavo, turėdavo nusirengti. Netrukus viskas peraugo į lytinius santykius.

Kai kas šių linksmybių metu buvo fotografuojama. Nuotraukos ir pakišo koją – jas vėliau pamačiusi mažametės pusseserė pranešė apie tai policijai.

Nors dabar visi trys orgijos dalyviai tikina, kad seksu užsiėmė savo noru, per vieną apklausą mažametė yra prisipažinusi, jog kai nepanoro tenkinti R.Verbos oraliniu būdu, šis jėga laikė jos galvą prie savo lytinių organų.

Ši bylos aplinkybė leido prokuratūrai kvalifikuoti trijulės pasimatymą kaip bejėgiškos būklės mažametės seksualinį prievartavimą ir išžaginimą. Prokurorų pareikštus kaltinimus visiškai patvirtino pirmosios instancijos teisme bylą išnagrinėjusi ir griežtąjį apkaltinamąjį nuosprendį paskelbusi teisėja Leonarda Gurevičienė.

Nuosprendis sukėlė šoką

Nuosprendžio paskelbimas spalio 6-ąją Vilniaus apygardos teisme vyko itin dramatiškai.

Kol vyko posėdžiai, R.Verba ir K.Salmanovič buvo laisvėje, tačiau likus minutei iki nuosprendžio, teismo salėje pasirodė būrys konvojaus pareigūnų.

Teisėjai paskelbus apie griežtas bausmes, abu nuteistieji buvo suimti teismo salėje.

Itin griežto nuosprendžio paskelbimas sukėlė šoką. Norėdami suimti nuteistuosius teismo salėje, konvojaus pareigūnai buvo priversti panaudoti jėgą.

Tai padaryti buvo ne taip lengva – tuo, kad porelė tučtuojau siunčiama už grotų, negalėjo patikėti nei jie patys, nei jų gausiai susirinkę artimieji. Dėl nuosprendžio griežtumo šokiruota buvo ir nukentėjusios nepilnametės motina, kuri dėl visų nelaimių ėmė kaltinti išdykusią savo dukrą.

Kai konvojaus pareigūnai turėjo išvesti ir išvežti nuteistuosius, Rolandas su Kristina puolė vienas kitam į glėbį, apsiverkė. Kurį laiką konvojus buvo sutrikęs ir nežinojo, ką daryti. Tačiau pareigūnai buvo priversti vykdyti nuosprendį ir panaudojo jėgą.

Norėtų kitokios bylos baigties

Nuteistųjų artimieji piktinosi, kad pirmosios instancijos teisme teisėja esą neįsigilino į bylą, šališkai ir paskubomis ją išnagrinėjo.

„Vyko trys posėdžiai, ir visą laiką ta mergaitė stovėjo už durų. Ji vis bandydavo užeiti į salę ir paaiškinti, kaip viskas vyko iš tikrųjų, bet jos niekas neišklausė. Sakė, tavęs čia nereikia, važiuok namo“, – pasakojo nuteisto vyro motina.

Ji pabrėžė, kad R.Verba iki šiol niekada neteistas, nebuvo įsivėlęs į jokias neigiamas istorijas.

Jaunas vyras turėjo neblogą darbą, sklandžiai atidavinėjo paskolą bankui, net ir išsituokęs rūpindavosi sūnumi.

Motinos supratimu, ir šioje byloje nukentėjusiai mergaitei jos sūnus nepadarė nieko blogo, atvirkščiai – pirko jai dovanų, mokėjo už linksmybes.

Ketvirtadienį vos tik prasidėjus apeliaciniam procesui, vieno nuteistųjų advokatas pateikė teismui raštą – susitarimą dėl susitaikymo ir žalos atlyginimo.

„Nuteistieji su nukentėjusiąja susitaikė, iš dalies atlygino žalą, susitarė, kad kitą dalį atlygins ateityje“, – paaiškino K.Salmanovič interesams atstovaujantis teisininkas Gintaras Putvinskas.

Savo ruožtu R.Verbos advokatas įteikė teismui bendrovės, kurioje dirbo šis vyras, prašymą dėl bausmės švelninimo ir garantiją, kad vos paleistą į laisvę vėl priims jį dirbti.

10 000 litų kompensacija – per didelė

Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu nukentėjusiai nepilnametei iš nuteistųjų yra priteista 10 000 litų neturtinei žalai atlyginti.

Tačiau Lietuvos apeliaciniam teismui pateiktame paauglės motinos prašyme nurodoma, kad priteistos žalos dydis turėtų būti sumažintas iki 5 000 litų. Be to, moteris irgi prašo perkvalifikuoti porelei kaltinimus ir nebausti jos taip griežtai.

Kaip žinoma, apygardos teismo R.Verbai ir K.Salmanovič paskelbtas nuosprendis dar neįsiteisėjęs, tačiau Apeliacinio teismo verdiktas įsiteisės iškart po jo paskelbimo. Tiesa, dar ir tada bus numatytas terminas, per kurį tiek prokuratūra, tiek kitos proceso šalys galės teikti kasacinius skundus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Kaip ilgai vyks apeliacinis procesas, priklausys nuo to, ar neviešai posėdžiaujanti teisėjų kolegija nutars atnaujinti šioje byloje įrodymų tyrimą.

VIDEO: 15min.lt - Už seksą su 13-mete nuteista pora teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius