Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 55 žaibiškas vagystes teismas skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį anksčiau 12 kartų teistam Viktorui Kijenko (gim. 1966 m.) ir skyrė jam 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę už 55 vagystes įsibraunant į bendrovių patalpas, šių bendrovių turto sugadinimą bei neteisėtą vieno šovinio laikymą.
Teismo salė
Teismo salė
Temos: 2 Nuosprendis Teismas

Kaip informuoja teismo atstovas spaudai, šią bausmę subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, Viktorui Kijenko paskirta galutinė bausmė – 7 metai 6 mėnesiai laisvės atėmimo.

V.Kijenko nuteistas už tai, kad nuo 2007 metų birželio iki 2009 metų sausio Vilniuje akmeniu išdauždavo bendrovių, įstaigų langus ir per kelias minutes pavogdavo įvairių daiktų (dažniausiai kompiuterių). Tarp nukentėjusiųjų yra ir UAB „MAXIMA LT“, iš kurios parduotuvės, išdaužus tarnybinių patalpų langą, buvo pavogta prekių už beveik 1 tūkst. 800 litų, tuometinio kandidato į Seimo narius G.Babravičiaus rinkimų štabas, iš kurio pavogtas 2 tūkst. litų vertės nešiojamas kompiuteris, AB bankas „Hansabankas“, iš kurio patalpų pavogtas 2 tūkst. 600 litų kainuojantis kompiuteris, Karoliniškių seniūnija, iš kurios pavogti du kompiuteriai už beveik 10 tūkst. litų, kitos bendrovės.

Kaltinamasis teismo posėdyje savo kaltę pripažino, paaiškino, jog šiuos nusikaltimus padarė vienas, pavogtus kompiuterius pigiai parduodavo nepažįstamiems asmenims.

Teismo nuosprendžiu nukentėjusioms bendrovėms bei draudimo kompanijoms, apdraudusioms kai kurių bendrovių turtą, iš nuteistojo turtinei žalai atlyginti priteista 122 tūkst. litų.

Baudžiamasis kodeksas (BK) už svetimo turto pagrobimą įsibraunant į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki 6 metų.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius