Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už auklėjimą diržu – teismas

Netinkamą auklėjimo būdą pasirinkęs 14 vaikų tėvas įpareigotas mokytis auklėti atžalas be smurto.
Diržas
Diržas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Diržas

Už smurtą prieš mažametį sūnų Alytaus rajono apylinkės teismas Butrimonių seniūnijos Trakininkų kaimo 44 metų gyventojui Aleksui Bagdanavičiui skyrė 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir 9 mėnesius viešųjų darbų visuomenės labui (kiekvieną mėnesį nemokamai dirbant 30 valandų). Tačiau laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas pusantrų metų. A.Bagdanavičius įpareigotas be leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms. Be to, įsiteisėjus nuosprendžiui nuteistajam teks dalyvauti smurtinį elgesį keičiančioje trijų mėnesių programoje.

Incidentas Bagdanavičių šeimoje kilo pusryčiaujant. Su tėvu arbatą gėrė ir sumuštinius valgė du mažamečiai Bagdanavičių vaikai ir du giminaičių pypliai. Kadangi devynmetis sūnus sviestu pradėjo teplioti stalą, A.Bagdanavičius subarė vaiką. Tačiau berniukas ne tik nepaklausė tėvo, bet ir ėmė atsikalbinėti negražiais žodžiais. Supykęs vyras nusijuosė diržą ir sudavė juo nepaklusniam sūnui. Teisme tėvas tvirtino, jog uždavė du kartus. Mažamečiai pasakojo, kad smūgiai buvę keli. Tuo metu A.Bagdanavičius buvo blaivus.

Pareiškimą teisėsaugininkams dėl smurto prieš mažametį parašė motina. Nagrinėjant bylą paaiškėjo ir daugiau šeimos problemų. Zita Bagdanavičienė skundėsi, kad vyras, kai grįžta išgėręs, būna agresyvus. Tada jai tenka nakvynės su mažamečiais vaikais prašytis pas motiną, gyvenančią tame pačiame kaime. Todėl moteris pradėjusi skyrybų procesą.

A.Bagdanavičius neneigė žmonos kaltinimų, neslėpė, kad sutuoktinė veja jį iš namų ir dažnai per kivirčus kviečiasi į pagalbą policiją. Vyras tvirtino, jog negali palikti namų ir vaikų, nes jaučia atsakomybę už juos, yra vienintelis šeimos maitintojas. Būtent dėl to daugiausia triūsia savo ūkyje – dirba savo ir nuomojamą žemę bei papildomai uždarbiauja pas vietinius gyventojus.

Aplinkinių nuomone, smurtauti prieš vaikus negalima, tačiau šiuo atveju berniukas tapo besikivirčijančių tėvų tarpusavio sąskaitų suvedinėjimo įrankiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius