2014 11 04 /16:39

Už banko paskolą namą nusipirkę klaipėdiečiai pasidžiaugė tik tris paras: viskas sudegė

Antradienį priešpiet specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų dėl gaisro Klaipėdos rajone. Liepsnojo namas sodų bendrijoje „Dituva“. Gaisras atskleidė dramatišką įkurtuvių istoriją – keturiasdešimtmečių klaipėdiečių šeima čia persikraustė tik per Visų Šventųjų dieną.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nojaus nuotr.

Antradienį 11.31 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Derceklių kaime (Klaipėdos r. sav., Priekulės sen.) sodų bendrijoje „Dituva“, dega namas. Pastatas degė atvira liepsna.

Į įvykio vietą Saulėtekio gatvėje išsiųstos Klaipėdos apskrities  priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informuota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai, rašoma BPC Klaipėdos skyriaus specialistės antradienį operatyviai paviešintame pranešime.

15min.lt sužinojo, kad naujakuriai šiuo būstu pasidžiaugė vos tris paras.

Už banko paskolą naują namą įsigiję naujieji šeimininkai čia atsikraustė tik lapkričio 1-ąją.

Antradienį būdami darbe naujakuriai sužinojo, kad jų pirkinys liepsnoja.

Nojaus nuotr./Įvykio vietoje
Nojaus nuotr./Įvykio vietoje

Gaisrą pastebėjo ir gelbėtojus iškvietė budrūs kaimynai. Kai į nelaimės vietą atvyko Priekulės ugniagesių komanda, dviejų aukštų su mansarda pastato stogas jau degė atvira liepsna. Gelbėtojai ėmėsi darbo, tačiau ugnis sparčiai plito, naikindama tiek pastato konstrukcijas, tiek viduje esantį turtą.

Vienintelis buitinis prietaisas, kuris antradienį naujakuriams išvykus į darbą buvo paliktas įjungtas į elektros tinklą, buvo šaldytuvas.

Kai gaisrą pagaliau pavyko numalšinti, teko konstatuoti, kad namas faktiškai sudegė. Tikėtina, kad paskolą suteikę bankininkai buvo įpareigoję naujuosius savininkus nekilnojamąjį turtą iškart apdrausti. Tokiu atveju draudimo apsauga įsigijama banko naudai.

Ar drausti viduje esantį turtą, kaskart sprendžia patys šeimininkai. Kaip buvo šiuo atveju, kol kas neaišku.

Klaipėdiečiai mano, kad gaisras naujajame jų name kilo dėl netvarkingos elektros instaliacijos. Kita vertus, vienintelis buitinis prietaisas, kuris buvo paliktas įjungtas į elektros tinklą, buvo šaldytuvas.

Ar būtent nuo šio įrenginio užsidegė naujasis klaipėdiečių būstas, padės nustatyti priešgaisrinės apsaugos specialistai. Tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius