Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už išžaginimą prašoma skirti didžiausią laisvės atėmimo bausmę

Kitą savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teisme turėtų būti priimtas sprendimas baudžiamojoje byloje dėl nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui: už išžaginimą ir seksualinį prievartavimą kaltinamą teisiamąjį prokuroras prašė įkalinti septyneriems metams.
Prievarta
Prievarta / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr

47 m. Klaipėdos rajono gyventojas P.M., turintis aukštąjį išsilavinimą, kaltinamas tuo, kad praėjusių metų rugpjūčio 1 d. apie 23 val. Šilutės plente privažiavęs su automobiliu BMW prie šaligatviu einančios merginos ją užkalbino ir, jėga įsodinęs į automobilį, nuvežė į vieną automobilių stovėjimo aikštelę, kur, panaudodamas jėgą bei grasindamas, ją išžagino.

Kitą dieną nukentėjusioji kreipėsi į policiją, o dar po dienos, operatyvių Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų veiksmų dėka, įtariamasis buvo sulaikytas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuroras Romas Jasevičius, praėjusią savaitę sakydamas baigiamąją kalbą teisme, akcentavo ypatingai neigiamai charakterizuojamą kaltinamojo asmenybę: jis jau buvo teistas 15 m. laisvės atėmimo bausme už trijų vienuolikamečių mergaičių išžaginimą, anksčiau laiko paleistas iš įkalinimo vietos, praėjus vos kiek daugiau nei metams, vėl įvykdė du labai sunkius nusikaltimus, dėl to nesigaili, nukentėjusios neatsiprašė ir net neprisipažino nusikaltęs.

Todėl, atsižvelgdamas į šias bei kitas aplinkybes, prokuroras teismo prašė kaltinamajam skirti įstatymo numatytą maksimalią septynerių metų laisvės atėmimo bausmę bei tenkinti nukentėjusiosios pareikštą didesnį nei 100 tūkst. Lt turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo civilinį ieškinį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius