Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kyšį Moldovos pilietis nubaustas vos per dvi dienas

Šiaulių rajono apylinkės prokuratūros prokurorai kartu su Šiaulių apskrities VPK Šiaulių rajono Policijos komisariato tyrėjais jau ne pirmą kartą vos per dvi dienas atliko ir užbaigė ikiteisminį tyrimą dėl kyšio kelių policijos pareigūnui davimo. Dėl šios nusikalstamos veikos padarymo pripažintas kaltu ir nuteistas Moldovos pilietis I.M.

Tyrimas pradėtas ir įtariamasis sulaikytas  spalio 19 d., 13.30 val., o teismo nuosprendis priimtas per dvi dienas nuo tyrimo pradėjimo –  spalio 21 d., 12.00 val. Moldovos pilietis pripažintas kaltu pagal LR BK 227 str. 4 d. ir, atsižvelgiant į galimybę užtikrinti užsieniečio bausmės įvykdymą, nuteistas 4 MGL bauda (520 Lt), įskaitant dviejų parų sulaikymą. Taip pat LR BK 72 str. tvarka konfiskuotas 50 Lt vertės nominalo banknotas.   

Kaip pažymi Šiaulių rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Gintaras Misevičius, tais atvejais, kai nusikalstamas veikas padaro užsieniečiai, ypač aktualu ir svarbu tyrimą užbaigti per dvi paras, kurioms galima sulaikyti įtariamąjį, nes, priešingu atveju, paleistas ir į užsienį grįžęs asmuo vargu ar atvyktų į teismo posėdį, todėl prokurorų ir tyrėjų darbas būtų apsunkintas.

Vyriausiasis prokuroras dėkingas tiek policijos, tiek prokuratūros, tiek teismo pareigūnams ir kitiems darbuotojams, prisidėjusiems prie operatyvaus tyrimo užbaigimo bei nuosprendžio priėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius