Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Už lytinius santykius su nepilnamete Kauno valdininkui skirtas laisvės apribojimas

Kauno apylinkės teismas kaltu dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnamete pripažino Kauno miesto savivaldybėje dirbantį Paulių Radzevičių ir skyrė jam devynių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.
Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip informuoja Kauno apylinkės teismas, taip pat šiuo laikotarpiu jam uždrausta bendrauti ir ieškoti ryšių su nekentėjusiąja bei nepilnamečiais asmenimis socialiniuose tinkluose. Be to, teismas jį įpareigojo dalyvauti elgesio pataisos programoje ir sumokėti 376 eurus į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bylos duomenimis, 2016 metų vasaros pabaigoje 1986 metais gimęs P.Radzevičius abipusiu sutikimu, nesant išžaginimo, seksualinio prievartavimo ir privertimo lytiškai santykiauti požymių, vieną kartą santykiavo ir kitaip tenkino lytinę aistrą su nepilnamete. Jis, žinodamas, kad ji nėra sulaukusi šešiolikos metų, pažeidė nepilnametės mergaitės seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Teismas, skirdamas P.Radzevičiui bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis padarė tyčinį apysunkį nusikaltimą, yra neteistas, darbovietės charakterizuojamas teigiamai. Kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą, atsiprašė nukentėjusiosios ir jos motinos, atlygino padarytą žalą.

„Nors darbovietės pateiktoje pažymoje P.Radzevičius charakterizuojamas teigiamai, atsižvelgėme į tai, kad nusikaltimas padarytas prieš jaunesnį negu šešiolikos metų asmenį. Nukentėjusiajai nustatytas laikino pobūdžio psichikos sutrikimas“, – kalbėjo bylą nagrinėjusi teisėja Aušra Vingilė.

Nuosprendyje akcentuojama, kad P.Radzevičius žinojo nepilnametės amžių, intensyviai kvietė ją susitikti, aiškinosi, kokia pastarosios seksualinė patirtis.

„Kaltinamasis su nepilnamete bendravo seksualinėmis temomis, skatino ją lytiškai santykiauti ar kitaip tenkinti jo aistrą“, – sakė teisėja.

Teismo nuomone, ši paskirtoji bausmė (draudimai ir įpareigojimai) užkerta kelią daryti naujus nusikaltimus, o dalyvavimas elgesio pataisos programoje sudaro sąlygas keisti savo elgseną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius