-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už melagingą pranešimą panevėžietei gresia baudžiamoji atsakomybė

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato pareigūnai, tirdami vagystę, išaiškino melagystę.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, spalio 15 d. gautas panevėžietės B.D. (gimusi 1964 m.) pranešimas, kad apie 15 val. eidama gatve pastebėjo, jog rankinė prasegta ir joje trūksta asmeninių daiktų. Moteris teigė pasigedusi mobiliojo telefono „Huawei Ascend Y200“, žirklių ir darbo pažymėjimo. Pareigūnams teigdama, kad ją apvogė, panevėžietė nuostolį įvertino 321 Lt.

Apklausę nukentėjusią moterį, pareigūnai išsiaiškino, kad vagystės, apie kurią pranešė panevėžietė, nebuvo. Moteris prisipažino, kad mobilųjį telefoną pametė, tačiau, žinodama, kad policija neieško pamestų daiktų, pamelavo, kad ją apvogė. Tikėdamasi, kad pareigūnai patikės informacija apie pavogtus daiktus, ji laukė, kol policija suras pamestą telefoną.

Policijos pareigūnai pastebėjo, kad melagingų pranešimų apie vagystes, kai daiktai iš tiesų tiesiog pametami, daugėja. Bandydami apgauti pareigūnus, tariamai nukentėję asmenys prisidaro bėdų – dažniausiai pareigūnai greitai išsiaiškina, kad meluojama, o dėl asmens, pranešusio apie nebūtą nusikaltimą pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Šiuo atveju Panevėžio m. pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą. Tas, kas melagingai pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius