Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nepilnamečio tvirkinimą kalėjęs kaunietis E.Čekanavičius paleistas į laisvę

Iš Vilniaus 2-ųjų pataisos namų penktadienį paleistas už nepilnamečio tvirkinimą laisvės atėmimo bausmę atlikęs kaunietis Ervydas Čekanavičius.
Kalinys išėjo į laisvę
Kalinys išėjo į laisvę / Martyno Vidzbelio/„Scanpix nuotr“.

2003-iaisiais Kauno miesto apylinkės teismas E.Čekanavičių nuteisė 7 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme už santykiavimą su nepilnamečiu bei jo tvirkinimą.

Bausmės terminas, pritaikius Amnestijos įstatymą, buvo sumažintas šeštadaliu. Šią teismo skirtą bausmę E.Čekanavičius ir atliko Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose.

Kaunietis atliko visą teismo skirtą bausmę, ją atlikdamas dėl savo elgesio turėjo nuobaudų, todėl dėl jų bylinėjosi su pataisos namų administracija. Vyriškis teismuose taip pat reiškė pretenzijas dėl kalinimo sąlygų.

E.Čekanavičius teismui įrodinėjo, esą baudžiamoji byla prieš jį buvo sufabrikuota, nukentėjusieji pateikė neteisingus ir nenuoseklius parodymus, daug pažeidimų padarė tyrėjai, kratas jo bute atlikę pareigūnai, tardytojai, ekspertai bei teisėjas, o svarbūs liudytojai, pasak jo, į teismo posėdžius nebuvo pakviesti.

Tyrimo metu nustatyta, jog nuo „ekspertu Artūru" prisistačiusio E.Čekanavičiaus nukentėjo nepilnametis kaunietis. Su juo nuteistasis 2002 metų sausį susipažino traukinyje Vilnius–Kaunas. Į policiją kreipėsi 15-mečio tėvai, pasekę sūnų iki vieno Vilijampolės Vytenio gatvės daugiabučio buto durų, kur ir gyveno E.Čekanavičius.

Paauglys prisipažino pas šį kaunietį kelis vakarus žiūrėjęs pornografinius filmus, prieš tai su buto šeimininku vaišindavęsis alkoholiniais gėrimais. Per tyrimą nustatytas dar vienas nukentėjęs paauglys, kuris dabar jau yra pilnametis.

Kartą jis buvo apkaltintas apnuodijęs tris nepilnamečius berniukus psichotropine medžiaga aminazinu ir kėsinęsis patenkinti savo aistrą.

2000 metais E.Čekanavičius buvo nuteistas, tačiau pasikėsinimo pasinaudoti nepilnamečiais tą kartą kaltintojams įrodyti nepavyko. Teismas iškrypėliui skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę, bet pritaikius amnestiją ji trečdaliu sumažinta. 2000 metų pabaigoje E.Čekanavičius vėl išėjo į laisvę. Po kurio laiko vyras vėl įkliuvo policijai dėl panašių nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius