Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už neteisėtus pareigūnų veiksmus Laimutė Stankūnaitė iš Lietuvos valstybės reikalauja 40 tūkst. litų kompensacijos

Panevėžio teismui toliau nagrinėjant dviejų Kauno policininkų bylą L.Stankūnaitė pateikė ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.
Laima Stankūnaitė
Laima Stankūnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė, ligšiol valstybės akylai saugoma L.Stankūnaitė pateikė 40 tūkst. litų ieškinį. Nukentėjusiosios ir jos advokato požiūriu, atsakovė yra Lietuvos valstybė, kitaip tariant, jos galimai patirta žala turėtų būti atlyginta iš mokesčių mokėtojų lėšų, trečiadienį pranešė LNK žinios.

Kaip anksčiau jau rašė 15min.lt, nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta L.Stankūnaitė tvirtina dėl pareigūnų veiksmų patyrusi didelę moralinę žalą, nes D.Kedys policininkų išduotą pažymą pateikė Kauno miesto apylinkės teismui, o šis netrukus uždraudė jai kurį laiką matytis su dukra. Todėl L.Stankūnaitė siekia iš kaltinamųjų prisiteisti moralinės žalos kompensaciją.

Policijos pareigūnai kaltės nepripažįsta ir neigia turėję įtakos teismo sprendimui uždrausti L.Stankūnaitei matytis su dukra.

Kaip skelbta anksčiau, daugiau nei prieš dvejus metus ikiteisminį tyrimą vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje pradėję Kauno teisėsaugininkai praėjusį vasarį stojo prieš teismą Panevėžyje. Kauno Panemunės policijos komisariato viršininką Egidijų Kuckailį ir tyrėją Rasą Kairienę Panevėžio prokurorai apkaltina tarnybinių pareigų neatlikimu.

Prokuratūros duomenimis, 2008 metų gruodį minėtą bylą tyrę pareigūnai D.Kedžiui, jo paties prašymu, išdavė pažymą, kurioje teigiama, kad vyro mažametė dukra buvo prievartaujama buvusios sugyventinės L.Stankūnaitės tėvų namuose.

L.Stankūnaitė po teismo posėdžio žiniasklaidai savo ieškinių nekomentavo. Nuo komentarų susilaikė ir pareigūnas E.Kuckailis. Nukentėjusiosios advokatas Kastytis Paspirgėlis aiškino, jog pinigai reikalaujami iš valstybės, o ne iš policininkų, nes galimą žalą jie padarė veikdami valstybės vardu, atlikdami pareigūnų funkcijas. 

TV3 žinių stop kadras/Kauno Panemunės policijos komisariato viraininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė
TV3 žinių stop kadras/Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius