Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ klastočių prekybą Gariūnuose – tik 390 litų bauda

Vilniaus teismas už neteisėtą garsių prekės ženklų naudojimą simboliškai nubaudė dar vieną Gariūnų turgavietės prekybininkę.
Suklastotos prekės
Suklastotos prekės / Policijos nuotr.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nubaudė Gariūnų turgavietės prekybininkę O.Ž. už neteisėtą „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ ir kitų žinomų prekės ženklų naudojimą.

Teismas nustatė, kad O.Ž. neturėdama leidimo pardavinėjo nedidelį kiekį prekių, pažymėtų svetimu prekių ženklu ir dėl to padarė žalos.

O.Ž. pripažinta kalta padarius nusikaltimą, numatytą LR Baudžiamojo kodekso 204 str. 2 dalyje (kitos įmonės prekių ar paslaugų ženklo naudojimas).

Nuteistoji dėl padarytos veikos labai gailėjosi ir prisipažino, kad pirko neoriginalias prekes norėdama jas brangiau parduoti ir tokiu būdu užsidirbti.

Teismas prekybininkę nubaudė 390 Lt (3 MGL) bauda.

Tokio pobūdžio byla teisme nagrinėjama nebe pirmą kartą.

2010-07-09 Vilniaus miesto 2-ame apylinkės teisme taip pat buvo nubausti du Gariūnų turgavietės prekybininkai už kitų įmonių prekių ženklų panaudojimą. Tada teismas kiekvienam asmeniui skyrė po 1300 Lt (10 MGL) baudą, primenama teismo atstovės ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Airinės Šerelytės pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius