Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pasipriešinimą pareigūnams nuteistajam prailginta bausmė

Teismas pripažino kaltu dar vieną nuteistąjį, pasipriešinusį pataisos namų pareigūnams, teigiama Kalėjimų departamento pranešime spaudai.

Nuteistasis M.V., gimęs 1988 m., atlikinėdamas laisvės atėmimo bausmę Kybartų pataisos namuose, drausmės grupėje, prižiūrėtojams pasipriešino šių metų  kovo 16 d., apie 9 val.,  kai šie turėjo atlikti jo asmens kratą.

M.V. tyčia, grubiai, pastūmė Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtoją, kuris galva atsitrenkė į sieną. Taip pat nuteistasis trukdė pareigūnams išeiti iš kameros, uždarydamas duris prispaudė prižiūrėtojo  rankos pirštus.

Vilkaviškio rajono apylinkės teismas kovo 26 d. išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir M.V. pripažino kaltu (pagal LR BK 286 str.). Jam skirta vienerių metų ir 6 mėn. laisvės atėmimo bausmė.

Prieš tai M. V. buvo nuteistas 2008 m., jam buvo skirta 4 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Prieš minėtą įvykį iki bausmės pabaigos buvo likę vieneri metai ir 22 dienos. Dabar M.V. laisvę pamatys daugiau kaip po 2 metų ir 6 mėnesių.

M.V. teturi 9 klasių išsilavinimą.

2010 m. kovo 30 d. Kybartų pataisos namuose bausmę atlieka 386 nuteistieji.

Kalėjimų departamento duomenimis, 2010 metais užregistruota 11 nuteistųjų pasipriešinimo pareigūnams atvejų, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 286 straipsnį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius