Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pavogtas sodo žirkles – 5 mėnesiai nelaisvės

Antradienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį praeityje jau 8 kartus teistam I.P. (gim. 1985 m.) dėl vagystės ir skyrė 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
Plaktukas
Teisėjo plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip praneša teismo atstovas spaudai, I.P. nuteistas už tai, kad 2009 gegužės 31 d. iš prekybos centro „Ermitažas”, esančio Vilniuje, slapta pagrobė svetimo turto – 8 vnt. įvairių sodo žirklių, kurių vertė – 464,92 Lt.

Kaltinamasis I.P. kaltu prisipažino visiškai ir teigė, kad 2009 gegužės 31 d. atvažiavo į prekybos centrą „Ermitažas” tikėdamasis ką nors pavogti. Prekybos salėje iš spintos, kurioje sudėtos sodo žirklės, jis paėmė kelias dėžutes su žirklėmis ir nunešė už stelažo, kuriame sudėti darbo drabužiai. Ten jis ištraukė žirkles iš dėžučių ir paslėpė po stelaže sudėtais drabužiais.

Tai jis pakarotojo dar sykį ir išėjo iš prekybos centro. Apie 16 val. vyras grįžo, dar du kartus paėmė po keletą dėžučių žirklių, nunešė už stelažo, kuriame sudėti darbo drabužiai, ištraukė iš dėžučių ir paslėpė po drabužiais.

Vėliau jis žirkles išsitraukė, užsikišo po megztiniu už diržo ir išėjo iš prekybos salės pro įėjimo vartelius. Tuščios dėžutės liko prekybos centre.

Iš viso jis pavogė 7 arba 8 vnt. žirklių. Pavogtas žirkles vyras pardavė Kalvarijų turgavietėje po 30 Lt. 2009 birželio 1 d. jis vėl atvažiavo vogti žirklių į prekybos centrą, tačiau buvo sulaikytas.

„I.P. teistas, administracine tvarka nebaustas, nedirba, jo atsakomybę lengvina aplinkybė, kad visiškai prisipažino esąs kaltas ir nuoširdžiai gailisi, jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nėra. Skirdamas bausmę I.P. teismas atsižvelgia į jo asmenybę, jis teistas 8 kartus, todėl baustinas laisvės atėmimo bausme“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Teismas taip pat nusprendė konfiskuoti iš I.P. nusikalstamu būdu gautus 240 Lt į valstybės pajamas, taip pat patenkintas prekybos centro ieškinys dėl 464,92 Lt padarytos žalos atlyginimo.

Už vagystę Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius