Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už piktnaudžiavimą tarnyba ir padėjimą gabenant kontrabandą muitininkas neteks laisvės

Trejų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose – tokį verdiktą praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teisme išgirdo Klaipėdos teritorinės muitinės vyresnysis inspektorius.
Kontrabandinės cigaretės
Muitininkas talkino per sieną gabenant kontrabandines cigaretes. / MKT nuotr.

Kartu su juo nuteistas ir kontrabandines cigaretes per Lietuvos Respublikos sieną gabenęs vairuotojas, kuriam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

58 m. muitininkas J.K. nuteistas už tai, kad 2009 m. spalio 18 d., dirbdamas Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus Mobiliosios grupės poskyrio vyresniuoju inspektoriumi ir būdamas atsakingu už per muitinę gabenamų prekių kontrolę rentgenu, per Panemunės kelio postą be rentgeno patikrinimo praleido vilkiką MAN su puspriekabe, nurodęs, kad automobilis patikrintas ir jame kontrabandinių prekių nėra.

Taip, piktnaudžiaudamas tarnyba, jis padėjo 38 m. vairuotojui A.K. nelegaliai per sieną pergabenti 600 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių „Jin Ling“, kurių bendra vertė – per 3,5 milijonai litų.

Teismas, patvirtindamas valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus, savo nuosprendyje teigia: „J.K., netinkamai atlikdamas savo pagrindinę pareigą – užkirsti kelią kontrabandai ir padėdamas, sudarydamas sąlygas ją vykdyti, neabejotinai pažemino ir diskreditavo muitinės pareigūno vardą, sudarė sąlygas formuotis neigiamai visuomenės nuomonei apie muitinės kontrolės nebuvimą, pareigūnų bejėgiškumą ir nebaudžiamumo toleravimą, taip sumenkino juridinio asmens – Lietuvos Respublikos muitinės autoritetą ir prestižą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius