-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už sūnaus suniokotą greičio matuoklį mokės mama

Policijos pareigūnai sulaikė 17-metį Kretingos gyventoją, įtariamą dar sausio mėnesį sudaužiusį greičio matuoklio stikliukus kelio Šiauliai–Palanga 143 kilometre. Už nepilnamečio išdaigas tenka atsakyti tėvams.
Suniokotas greičio matuoklis
Suniokotas greičio matuoklis / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Jaunuoliui pareikšti įtarimai pagal LR Baudžiamojo kodekso 384 str. 1 dalį – viešosios tvarkos pažeidimas. Už tai įstatymo numatoma maksimali bausmė – iki 2 metų nelaisvės.

Į greičio matuoklius visoje Lietuvoje įdiegusią ir prižiūrinčią bendrovę „Fima“ jau kreipėsi jaunuolio mama, siūlydama atlyginti nuostolius – 986 Lt, teigiama matuoklius prižiūrinčios įmonės užsakymu trečiadienį išplatintame pranešime spaudai.

„Jaunuolio mama labai apgailestavo dėl tokio sūnaus poelgio ir pasisiūlė visą sumą sumokėti dalimis“, – cituojamas „Fimos“ Sprendimų departamento direktorius Rokas Šlekys.

Policija vandalo motyvų dar neišsiaiškino, apie juos neprasitarė ir chuligano motina.

Pasak R.Šlekio, šiuo atveju jaunuolis galbūt norėjo išlieti paauglišką energiją ir tiesiog nepagalvojo apie savo veiksmų pasekmes.

Tačiau jam apmaudžiausia, kai greičio matuoklius niokoja suaugę žmonės. „Dažniausia pasitaiko bandymų atidaryti greičio matuoklį arba jį pavogti. Deja, žmonės tik prisidaro sau bėdos – matuoklyje nieko vertingo nėra, jame esanti įranga gali būti pritaikoma tik greičio matavimui. Be to, įrengta signalizacija iš karto siunčia aliarmo signalą policijos pareigūnams“, – aiškino įmonės atstovas.Jaunuolio mama labai apgailestavo dėl tokio sūnaus poelgio ir pasisiūlė visą sumą sumokėti dalimis.

Anot R.Šlekio, juokingiausia tai, kad kai kurie asmenys, sugadinę matuoklį, tikisi išvengti baudos už greičio viršijimą.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, toks atvejis neseniai buvo Šilutės rajone. Daugiau nei 90 km/val. leistiną viršijęs greitį Usėnų kaimo gyventojas 22 metų N.A. suniokojo matuoklį manydamas, jog duomenys yra saugomi įrenginyje. Dabar jam gresia ne tik bauda už greičio viršijimą, nuostolių už sugadintą įrangą atlyginimas, bet ir laisvės atėmimas iki 2 metų.

„Noriu vairuotojams priminti, kad duomenys greičio matuoklyje nėra saugomi. Užfiksuotos greitį viršijusių transporto priemonių nuotraukos automatiškai keliauja į duomenų centrą, kur pažeidimus analizuoja policijos pareigūnai. Taigi, matuoklio niokojimas nuo baudos išsisukti nepadės“, – dar sykį perspėjo R.Šlekys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius