Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už šūvį į briedį – prarasta teisė medžioti

Rugsėjis – briedžių rujos metas. Nors medžioti šiuos gyvūnus galima tik pagal licencijas, brakonieriams tai nerūpi, praneša Aplinkos ministerija.
Brakonierių nušautas briedis
Brakonierių nušautas briedis. / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 1 Briedis

Kaip rašoma Aplinkos ministerijos pranešime, trečiadienį ryte Ignalinos rajono Dūkšto miestelio gyventojas P.Š., neturėjęs nei medžioklės lapo, nei licencijos briedžiui sumedžioti, svetimuose medžioklės plotuose prie Ignalinos atominės elektrinės nušovė antrametį briedžio patiną.

Kadangi briedis krito pelkėtoje vietoje, pažeidėjui vienam sudoroti skerdieną buvo per sunku. Todėl jis į talką pasikvietė pagalbininkų – Ignalinos rajono gyventoją M.B. ir visaginietį V.M.

Trijulė atvyko prie laimikio, ir apie 18 val. skerdiena jau buvo sudėta į maišus ir atnešta arčiau kelio. Palikę automobilį miške, pradėjus temti, grįžo pasiimti grobio. Tačiau čia jų jau laukė Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

Už neteisėtai sumedžiotą briedį piliečiui P.Š. teks atlyginti gamtai padarytą 1 tūkst. 750 Lt žalą, taip pat jis neteks teisės medžioti nuo vienų iki trejų metų, iš jo bus konfiskuotas šautuvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius