-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkluptas dyzeliną iš Rusijos vilkiko savo kieme pilantis kaunietis

Pareigūnai apsilankę viename Panemunės mikrorajono kieme aptiko beveik 1,5 tūkst. litrų degalų. Policininkai namo šeimininką užklupo, kai šis degalų atsargas ketino papildyti iš Rusijos vilkiko bako.
Kaune konfiskuota 1,5 tonos dyzelino
Kaune konfiskuota 1,5 tonos dyzelino / Kauno apskrities VPK

Kaip ketvirtadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), Kauno miesto Panemunės policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai turėjo informacijos apie Upytės gatvėje, privačioje valdoje vykdomą neteisėtą prekybą naftos produktais.

Apsilankę šiame kieme pirmadienį pareigūnai pastebėjo stovintį vilkiką „Volvo“ su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais. Iš vilkiko degalų bako, gumine žarna su siurbliu ir skaitliuku, į garaže esančią talpyklą buvo pumpuojamas dyzelinas. Garaže taip pat stovėjo šešios 200 litrų talpyklos, sklidinai pripildytos dyzelinu. Iš viso rasta apie 1 420 litrų dyzelino.

Vilkiko vairuotojas, Rusijos Federacijos pilietis 41 metų V.M. paaiškino, kad valdos savininkui pardavė apie 200 litrų dyzelino. Pirkimo faktą pripažino ir sodybos savininkas 61 metų V.N.

Į įvykio vieta buvo iškviesti Kauno teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai, kurie Rusijos Federacijos piliečiui už parduotą dyzeliną paskaičiavo akcizo ir pridėtinės vertės mokesčius, kurie sudarė 354 litų.

Abiejų asmenų atžvilgiu pradėtos administracinio teisės pažeidimo bylos teisenos dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Kitą dieną vilkiko vairuotojo administracinio teisės pažeidimo byla perduota į teismą. Kauno apylinkės teismas skyrė 1 000 litų baudą su 226 litrų dyzelino konfiskavimu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius