Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 14 /11:27

Užupio daugiabutyje ugniagesiai rado apie kilogramą gyvsidabrio

Ketvirtadienį Vilniaus Užupio rajone darbavosi ugniagesiai-gelbėtojai, juos iškvietę gyventojai pranešė apie daugiabutyje išsiliejusį gyvsidabrį.
Vilniuje, Užupyje, rastas kilogramas gyvsidabrio
Vilniuje, Užupyje, rastas kilogramas gyvsidabrio / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paaiškėjo, kad gyvsidabris išsiliejo Užupyje, 16 numeriu pažymėtame namo daugiabutyje. Ugniagesiai-gelbėtojai rado apie kilogramą gyvsidabrio.

Papildyta 11.27 val. 15min.lt fotografas iš įvykio vietos pranešė, kad gyvsidabris rastas laiptinėje, tarp 2 ir 3 aukštų.

Ugniagesiai patikrino gyvsidabrio garų koncentraciją ore, tačiau jis leistinos normos neviršija, pavojus gyvybei negresia.

Ugniagesiai toliau apžiūri daugiabutį ir ieško pavojingų medžiagų.

Apie įvykį ugniagesius informavo vieno buto šeimininkė. Antradienio vakarą ji ant žemės išvydo rutuliukus ir nieko neįtardama juos paspyrė. Apie tai sužinojusi moters dukra liepė informuoti ugniagesius.

15min.lt primena, kad praeitų metų gruodžio mėnesį Ukmergės teisme taip pat buvo aptikta gyvsidabrio. Nuodingąjį metalą aptiko ten signalizaciją vedantys darbininkai. Gręžiant skylę perdangoje tarp pirmo ir antro aukštų, iš lubų ėmė varvėti gyvsidabris. Atvykę ugniagesiai surinko apie 200 gramų šio nuodingojo metalo.

Ukmergės rajono apylinkės teisme buvo nustatyta šešis kartus normą viršijanti gyvsidabrio garų koncentracija.

Beveik prieš dešimtmetį šio teismo pastate aptikta daugiau nei pusė kilogramo gyvsidabrio. Dalis jo rasta laiptinėje ant grindų, kita dalis gėlių vazonuose. Nors tuomet įvykį tyrę policijos pareigūnai ir turėjo įtariamąjį, tačiau jo kaltės įrodyti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius