Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užupyje įsiplieskė stiprus gaisras (atnaujinta 18.57 val., nuotraukos, video)

Antradienį, apie 16.30 val., Vilniaus ugniagesiai gavo pranešimą apie gaisrą Užupyje, to paties pavadinimo gatvėje. Gaisras įsiplieskė pastate, kuriame įsikūręs vilniečiams gerai žinomas restoranas „Tores“. Neatmetama, kad pastatas galėjo būti padegtas.
Gaisras Užupyje
Gaisras Užupyje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Užupis

Į nelaimės vietą atvykę pirmieji ugniagesiai gelbėtojai pamatė, kad liepsnos šėlsta viršutiniuose pastato aukštuose ir jau yra apėmusios stogą.

Įvertintę grėsmingą situaciją jie nedelsdami paprašė pastiprinimo, autokopėčių bei kitos papildomos įrangos. Policijos pareigūnų paprašyta uždaryti eismą gatve.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Gaisras Užupyje
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Gaisras Užupyje

Papildyta 17.20 val. Įvykio vietoje dirbantys 15min.lt žurnalistai praneša, kad gaisras vis dar gesinamas. Vanduo pilamas nuo keltuvo ir autokopėčių. Jau dabar aišku, kad ugnis bus padariusi didžiulių nuostolių – įgriuvo degantis stogas, pažiro čerpės, išdegė viršutiniai pastato aukštai.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo virš restorano įsikūrusiame viename ar keliuose butuose. Būgštaujama, kad juose gali būti žmonių. Ugniagesiai su specialiais kvėpavimo aparatais mėgina patekti į vidų ir patikrinti gaisro apimtas patalpas.

Policijos pareigūnai aptvėrė didelę teritoriją aplink gaisravietę ir nuvarė šalin smalsuolius.

Restorano „Tores“, pirminiais duomenimis, liepsnos nepalietė, tačiau jis greičiausiai stipriai nukentės nuo vandens, naudojamo gaisro gesinimui.

Papildyta 17.42 val. Į gaisrą iš viso atskubėjo 8 ugniagesių automobiliai. Taip pat atvyko greitosios medicininės pagalbos ekipažas bei dujų ir elektros avarinių tarnybų automobiliai. Tvarką aplink gaisravietę prižiūri keli policijos ekipažai.

Pastate buvo labai graži ir vertinga senovinė palėpė, kurią atkurti bus sunku.Atvirą liepsną ugniagesiams jau pavyko nuslopinti. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo antrajame pastato aukšte, o po to, kai pradegė perdanga, ugnis persimetė į trečiąjį aukštą ir išsiveržė į išorę. Aukų, pasak ugniagesių, greičiausiai nebus – viršutinės pastato patalpos buvo negyvenamos.

Restoranas „Tores“ smarkiai nukentėjo ne tik nuo vandens, bet ir nuo dūmų.

Papildyta 17.44 val. Restorano „Tores“ vadovas Arnoldas Platelis, kalbintas  įvykio vietoje, sakė, kad jis nežino, kaip kilo gaisras.

„Sėdėjau restorano terasoje, kai atėjo klientai ir pasakė, kad dega pastatas, kuriame esame įsikūrę. Pas mus nebuvo justi nei dūmų, nei ugnies kvapo“, – drebančiu balsu pasakojo A.Platelis.

Jis prisipažino, kad restorano draudimo dokumentai baigti tvarkyti prieš dvi savaites. „Nežinau, kaip čia bus. Gal pavyks kažką susigrąžinti“, – skėsčiojo rankomis A.Platelis.

Užsiliepsnojus gaisrui restorano darbuotojai skubiai iš patalpų išnešė keletą kėdžių, tačiau visi kiti daiktai liko viduje.

VIDEO: Gaisras Užupyje

Papildyta 18.00 val. Įvykių liudininkai pasakojo, kad gaisras kilo apie 16 val. „Išėjome pasivaikščioti į miestą. Būdami ant Gedimino kalno pamatėme kylant dūmus ir patraukėme jų pusėn. Atėjome praėjus pusantros valandos nuo tada, kai pamatėme dūmus, o pastatas vis dar liepsnojo atvira liepsna, sproginėjo jo čerpės“, – pasakojo įvykio vietoje buvusi Ernesta.

Netikėtai į įvykio vietą atkeliavo ir senamiestyje buvęs Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Vitas Karčiauskas. Jis kilusį gaisrą įvertino kaip didelę žalą Vilniui.

„Visų pirma pastatas yra vertingas dėl to, kad jis yra Vilniaus miesto senamiestyje. Antra, šio XIX a. statyto pastato fasadas ir viduje bei išorėje esantys elementai buvo saugomi pagal Vilniaus senamiesčio reglamentą“, – teigė V.Karčiauskas.

Jis tvirtino, jog pastate buvo labai graži ir vertinga senovinė palėpė, kurią atkurti bus sunku. „Tikslius nuotolius pinigine išraiška apskaičiuoti gali Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos“, – sakė V.Karčiauskas.

Papildyta 18.57 val.: Ugniagesiai teigia, kad sudegė apie 180 kvadratinių metrų stogo, sudegė palėpėje gerai įrengtas butas, išdegė antras pastato aukštas.

Gaisro priežastis nenustatyta, tačiau neatmetama ir padegimo versija. Pastate įsikūrę žmonės konfliktuoja vieni su kitais, anksčiau buvo girdėti ir grasinimų, buvo gąsdinama padegimais.

Įvykį tiria ugniagesių ekspertai, kurie turi nustatyti tikslią gaisro priežastį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius