Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Plytnikas J.Blėdaitę nužudė vienas?

Prisiekusieji Didžiosios Britanijos teisme penktadienį bus paprašyti nuspręsti, ar „siaubingą ir žiaurią“ Lietuvos pilietės žmogžudystę įvykdė vienas vyras, ar jis turėjo bendrininką, praneša „The Scotsman“.
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus
Vitas Plytnykas neigia metamus kaltinimus. / REUTERS/Scanpix nuotr.

Prokurorai ragina dešimt prisiekusių moterų ir penkis prisiekusius vyrus patikėti 20-mečio lietuvio Aleksandro Skirdos, prisipažinusio įvykdžius žmogžudystę, liudijimu, kad 41 metų Vitas Plytnikas vadovavo 35-erių Jolantos Blėdaitės egzekucijai.

Vis dėlto V.Plytnyko advokatas tikina, kad A.Skirda buvo Hanibalo Lekterio tipo „blogio veidas“ ir „nepakartojamas melagis“, siekiantis gauti švelnesnę bausmę.

J.Blėdaitės galva ir rankos išplautos į krantą Arbroute praėjusių metų balandžio 1 d. Merginos kūnas, sukapotas ir sukištas į lagaminą, vėliau rastas vandenyje miesto uoste.

A.Skirda prisipažino J.Blėdaitės nužudymu ir kūno supjaustymu į dalis. A.Skirda su nužudytąja gyveno tame pačiame nuomojamame būste Brechine. Jis tvirtino laikęs aukos kojas, tuo tarpu V.Plytnikas esą jai ant veido uždėjo pagalvę ir nupjovė galvą, rankas.

Lietuvos pilietybę turintis V.Plytnikas neigia mestus kaltinimus ir visą kaltę verčia A.Skirdai.

J.Blėdaitė į Didžiąją Britaniją atvyko dirbti ūkio darbų, tikėdamasi geresnio gyvenimo. Manoma, kad įtariamieji lietuvės žmogžudyste norėjo pavogti pinigus.

V.Plytniko gynėjas Paulas McBride'as sakė, kad jei prisiekusieji kada nors manė, kad žudikas turi ragus ir atrodo kaip velnias, jie turėtų pažvelgti į A.Skirdą – „berniuką su mėlynomis akimis, šviesiais plaukais ir nekaltu veidu. Šis veidas yra blogio veidas. Matėte filmą apie Hanibalą Lekterį. Visa tai tikra.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius