Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Plytnikas pripažintas kaltu

Vyras, nužudęs moterį, kurios galvą paplūdimyje rado vaikai, buvo pripažintas kaltu.
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus. / REUTERS/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Kaip praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė, 41-erių Vitas Plytikas buvo pripažintas kaltas, nors ir neigė kankinęs bei nužudęs Jolantą Blėdaitę, o po to sukapojęs jos kūną gabalais ir išmetęs į jūrą.

Praėjusį kovą 35-erių lietuvė moteris Škotijoje buvo priversta išduoti savo banko kortelės PIN kodą, o paskui uždusinta pagalve.

Prieš tai nužudęs J.Blėdaitę prisipažino ir 20 metų Aleksandras Skirda.

V.Plytnikas, kuris, manoma, yra buvęs kareivis, už žmogžudystę yra teistas ir anksčiau. 2001 metais jis buvo įkalintas Vokietijoje po to, kai dalyvavo grumtynėse dėl pinigų.

Moteris buvo visiškai beginklė, bet jūs neparodėte jai jokio pasigailėjimo, – sakė teisėjas Lordas Pentlandas.J.Blėdaitė buvo nužudyta bute, kurį dalijosi su A.Skirda, praėjusių metų kovo 29 dieną.

Aukščiausiasis Teismas Edinburge gavo žinių, kad moteris buvo nužudyta dėl turėtų santaupų. Žudikai manė, kad banko sąskaitoje ji turi 10 tūkst. svarų.

Šiurpus radinys paplūdimyje

J.Blėdaitės galvą Arbrauto paplūdimyje rado ten žaidusios 11-metės sesutės. Netrukus po to policijos pareigūnai smėlyje rado moters rankas. Dar po keturių dienų lagaminas su J.Blėdaitės kūnu ištrauktas iš vandens Arbrauto prieplaukoje.

Per teismo posėdį teisėjui buvo parodyta kabelinės televizijos filmuota medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip V.Plytnikas ir A.Skirda plastikinį maišą su J.Blėdaitės kūno dalimis vežė autobusu.

Teismas taip pat apklausė liudininką, kuris tvirtino, kad žmogžudystė buvo planuojama keletą mėnesių. Žmogus papasakojo teismui girdėjęs V.Plytniko pokalbius, kuriuose jis tvirtino nužudysiantis moterį dėl pinigų ir nupjausiantis jos galvą.

Liudytojas taip pat pasakojo, kad V.Plytnikas keletą kartų leidosi į keliones automobiliu, kad surastų vietą, kur galėtų išmesti nužudytosios kūną.

Vis dėlto, nusikaltimo vietoje Brechine pareigūnai nerado DNR pėdsakų, kurie galėtų išduoti V.Plytniko sąsajas su žmogžudyste.

Prisiekusieji ilgai nedvejojo

Tačiau penkiolika prisiekusiųjų mažiau nei per dvi su puse valandos nusprendė, kad V.Plytnikas yra kaltas dėl nužudymo ir vagystės.

Teisėjas Lordas Pentlandas V.Plytnikui sakė, kad jis sukūrė „negailestingą planą“ kaip nužudyti ir apiplėšti J.Blėdaitę.

„Su šiurpinančiu šaltakraujiškumu ir pasiryžimu jūs įvykdėte bjaurų planą“, – V.Plytnikui sakė teisėjas. Jis pridūrė, kad planas buvo įvykdytas su kariškiams būdingu preciziškumu.

„Moteris buvo visiškai beginklė, bet jūs neparodėte jai jokio pasigailėjimo. (...) Jūs visiškai negerbiate žmogaus gyvybės ir padorumo. Jūs neparodėte jokio gailesčio“, – sakė teisėjas.

Bausmę teisėjas lietuviui turėtų paskelbti artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius