Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose vadybininkas iš bendrovės pagrobė beveik 45 tūkst. eurų

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė nagrinėti teismui baudžiamąją bylą dėl dokumentų klastojimo ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimo.
Seime pradėta svarstyti 2016 metų biudžetas
Eurai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šia nusikalstama veika kaltinamas vienos tepalais, alyvomis ir autochemijos prekėmis prekiaujančios Vilniaus uždarosios akcinės bendrovės Šiaulių padalinio vadybininkas.

2014 m. vasarą šios įmonės buhalterija pastebėjo neatitikimus tarp iš Šiaulių filialo atsiunčiamų sąskaitų ir apmokėjimų pagal jas.

Įmonė atliko inventorizaciją ir  Šiaulių filiale nustatė beveik 45 tūkst. eurų trūkumą.

Todėl birželio mėnesį šios įmonės administracijos atstovas kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją ir pranešė apie savo įtarimą dėl 40-mečio įmonės darbuotojo nesąžiningumo. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jo metu nustatyta, kad per 2013 m. rugsėjo mėn. – 2014 m. balandžio mėn. laikotarpį laikinai vykdydamas vadybininko pareigas, šiaulietis turtą grobstė, darydamas įvairiausias machinacijas.

Viena jų – netikrų minėtos bendrovės PVM sąskaitų faktūrų pagaminimas, įrašant jose tikrovės neatitinkančius duomenis apie tariamo kliento, kuris realiai net neegzistuoja, pirktas prekes ir už tas prekes mokėtiną sumą.

Išrašęs tokias fiktyvias sąskaitas faktūras, prekes vadybininkas pasisavindavo. Jis pasisavindavo ir iš klientų gautas pinigines lėšas, jų neįnešdamas į UAB kasą. Dar vienas jo grobstymo būdas – korekcijų buhalterinės apskaitos programoje darymas.

Šiauliečiui pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą gresia iki dešimties metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius