Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Želvys nuteistas už neapykantos krikščionybei kurstymą per „Facebook“

Šilalės rajono apylinkės teismas trečiadienį Vaidą Želvį pripažino kaltu dėl neapykantos krikščionybei kurstymo ir skyrė jam daugiau nei 1500 eurų baudą. 
Krikščionys visame pasaulyje mini Didįjį Penktadienį ir Kristaus nukryžiavimą
Asociatyvinė iliustracija: krikščionys visame pasaulyje mini Didįjį Penktadienį ir Kristaus nukryžiavimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip penktadienį pranešė teismas, byloje nustatyta, kad 2012–2014 metais nuteistasis socialinio tinklo „Facebook“ paskyrose nuolat skelbė nuotraukas, paveikslėlius, rašė komentarus, kuriais viešai tyčiojosi iš krikščionių bendruomenės, jų vertybių, tradicijų, niekino religiją. Internete įkeltose nuotraukose buvo vaizduojamos įvairios smurto, žudymo sąsajos, o po jų – krikščionybę niekinantys nuteistojo komentarai.

Vyras savo kaltės dėl nusikaltimo nepripažino. Teismo posėdžio metu jis aiškino, kad visa informacija internetiniame puslapyje skelbiama švietėjiškais tikslais, siekiant atskleisti tiek teigiamas, tiek neigiamas religijų puses.

41 metų V.Želvys tvirtino, jog dauguma jo užrašų yra kilę iš anekdotinių situacijų, o kai kuriuos savo komentarus įvardijo kaip juodą humorą ar sarkazmą.

41 metų V.Želvys tvirtino, jog dauguma jo užrašų yra kilę iš anekdotinių situacijų, o kai kuriuos savo komentarus įvardijo kaip juodą humorą ar sarkazmą.

Teismas, ištyręs byloje surinktus įrodymus, konstatavo, kad nuteistojo skelbtos nuotraukos, teiginiai buvo nukreipti prieš krikščionis, katalikų dvasininkus, kurstantys diskriminuoti šiuos žmones dėl jų tikėjimo.

Kaip pranešė teismas, nustatyta, kad vyriškis tokia savo veikla išreiškė akivaizdų nusistatymą prieš religiją, iš jos tyčiojosi, skatino neapykantą krikščionybei bei jos simboliams.  

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai,  jog vyro padarytas nusikaltimas yra tęstinis, susidedantis iš trylikos nusikalstamų epizodų. Įvertinta ir vyro asmenybė – dirbantis, anksčiau neteistas, nusikalto pirmą kartą.

Be to, šioje byloje V.Želvys buvo kaltinamas Šilalės rajone kirviu nukirtęs kryžių, tačiau nesurinkus pakankamai objektyvių įrodymų, patvirtinančių jo kaltę, teismas vyriškį dėl šio įvykio išteisino.

Beje, kaip tik šią kovo 25 d. krikščionys visame pasaulyje mini Didįjį Penktadienį ir Kristaus nukryžiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius