-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaiką klaipėdietis grobė norėdamas prasimanyti pinigų

Mažamečio grobimu kaltinamas 42 metų klaipėdietis Genadijus Ušurenkinas Klaipėdos apygardos teisme ketvirtadienį teigė taip pasielgęs norėdamas prasimanyti pinigų.
Pinigai
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.

„Ryžausi sunkiam nusikaltimui, nes reikėjo mokėti už buto nuomą, slėgė greitieji banko kreditai“, – sakė G.Ušurenkinas, pripažinęs savo kaltę ir atsiprašęs nukentėjusiųjų.

Teisme vyras prisipažino, kad slegiamas skolų ir anksčiau mėgino pagrobti vieną mažametį vaiką prie kitos mokyklos, bet planas neišdegė – išsigandęs žmonių G.Ušurenkinas tąsyk spruko nieko nepešęs, rašo „Lietuvos rytas“.

„Tokią mintį pakišo draugas Vladimiras Karpovas. Jis prasitarė, kad galima greitai prasimanyti pinigų keliais būdais: pagrobus mažametį vaiką arba įsteigus individualiąją verslo įmonę“, – pareiškė G.Ušurenkinas.

Jis šių metų vasario 2 dieną Klaipėdoje, prie vienos vidurinės mokyklos, tykojo aukos. Pamatęs septynmetį berniuką, suėmė jį už striukės apykaklės ir jėga nusitempė į butą, kuriame gyveno su  sugyventine ir trejais metais vyresniu benamiu draugu V.Karpovu.

„Vaikui pasakiau, kad jo motina man skolinga pinigų, todėl jis kurį laiką pagyvens kitame bute“, – sakė G.Ušurenkinas.

Iš vaiko sužinojęs jo motinos mobiliojo telefono numerį grobikas pasiuntė žinutę ir pareikalavo iki pavakarės surinkti išpirką – 400 tūkst. litų.

Paskui G.Ušurenkinas dar kelis kartus telefonu kalbėjosi su motina.

Namuose nebuvo ko valgyti, todėl vyrai nudrožė į lombardą. Ten V.Karpovas, užstatęs savo mobilųjį telefoną, gavo šiek tiek pinigų.

Nusipirkę maisto produktų bendrininkai grįžo į butą. Po to nuvyko į banką, ten G.Ušurenkinas savo vardu atidarė naują sąskaitą.

„Norėjau, kad į ją būtų pervesta socialinė pašalpa – esu neįgalus, iš dalies darbingas. Tikėjausi, kad išpirka už pagrobtą vaiką irgi bus pervesta į sąskaitą“, – pasakojo keliskart Švėkšnos psichiatrijos ligoninėje gydytas G.Ušurenkinas.

V.Karpovas kategoriškai neigė kurstęs draugą nusikalsti ir prisidėjęs prie berniuko pagrobimo: „Apie tai jokių kalbų nebuvo. Rytą prabudęs ir pamatęs vaiką bute net neįtariau, kad jis buvo pagrobtas. Genadijus man pasakė, esą pusseserė paprašiusi pagloboti jos sūnų.“

G.Ušurenkino sugyventinė Gertrūda Dausinienė, su kuria vaikas bute praleido beveik visą dieną, tikino maniusi, jog tai benamio V.Karpovo buvusios žmonos vaikas, kurį reikia laikinai prižiūrėti. 

Už vaiko pagrobimą G.Ušurenkinui ir V.Karpovui gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių, o už didelės vertės svetimo turto prievartavimą – iki dešimties metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius