Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų namų auklėtinius prievartavusiam jaunuoliui – dvigubai griežtesnis nuosprendis

Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies patenkino prokurorų skundą dėl Kauno apygardos teismo 2010 m. birželio 10 d. nuosprendžio, kuriuo Juozas Gustainis (gim. 1991 m.) už kelių mažamečių berniukų seksualinį prievartavimą buvo nuteistas trejiems metams laisvės atėmimo, ir paskyrė jam kalėti šešerius su puse metus.
Apeliacinis teismas
Apeliacinis teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Apeliacinio teismo pranešime, teismas sutiko su prokuroro apeliaciniu skundu, kuriame teigiama, kad  pirmosios instancijos teismas paskyrė J.Gustainiui neteisingas bausmes už jo padarytus nusikaltimus prieš mažamečius, t.y. mažesnes už sankcijos minimalią ribą bausmes. Teismo nuomone, bausmės yra aiškiai per švelnios ir neatitinka nei padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo, nei nuteistojo asmenybės, nei nukentėjusiųjų interesų.

Teismas pabrėžia, kad nustatyta, jog nuteistasis padarė devynias nusikalstamas veikas, iš kurių kelios buvo tęstinės ir labai sunkios. Įvairūs byloje esantys duomenys rodo, kad J.Gustainis pasižymi nenoru elgtis pagal nustatytas moralės ir elgesio normas, išvadų dėl savo elgesio nedaro po nusikaltimų padarymo ir jų išaiškinimo.

Neigiamai charakterizuojamas pats vaikų namų auklėtiniu kadaise buvęs Juozas Gustainis nusikalto prieš kelis savo likimo draugus, taip pat vaikų namų auklėtinius mažamečius berniukus. Jis nuteistas už šeimų neturinčių kelių berniukų seksualinį prievartavimą, kai kuriuos jų prievartavo ne vieną kartą, mušė, badė adatomis ir pan. 

Iš pradžių J.Gustainis neigė skriaudęs vaikus, tačiau vėliau prisipažino ir atskleidė nusikaltimų detales. 

Prokuroras savo skunde neabejojo pirmosios instancijos teismo motyvais dėl J. Gustainio kaltės ir nusikaltimų kvalifikavimo, tačiau skundė bausmę ir prašė paskirti jam 7 metus nelaisvės. 

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius