Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotoją išdavė apsimestinis ramumas

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių cigarečių beveik už 20 tūkst. litų. Apie pietus Raigardo kelio poste muitinės pareigūnai sustabdė Baltarusijos pilietės S. B. vairuojamą automobilį „Mazda 626“. Iš pirmo žvilgsnio automobilis įtarimų gal ir nebūtų sukėlęs.
Sandėlys
Sandėlys / Muitinės departamento nuotr.

Tačiau vairuotojos atvirai rodomas apsimestinis ramumas pasirodė įtartinas. Ir nors moteris deklaravo, kad neleistinų daiktų ar prekių į Lietuvą neveža, muitinės pareigūnai nusprendė detaliau apžiūrėti lyg ir niekuo neišsiskiriantį automobilį. Rezultatų ilgai netruko laukti – paaiškėjo, kad automobilio bagažinė su dvigubu dugnu. Specialiai įrengtoje slėptuvėje buvo paslėpta apie 2000 pakelių cigarečių „Viceroy“, kurių vertė siekė beveik 12 tūkst. Lt, teigiama Muitinės departamento pranešime.

Jau vėlokai vakare tame pačiame kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė dar vieną įtarimų sukėlusį automobilį „Volkswagen Golf“. Iš Baltarusijos į Lietuvą pargrįžtantis Lietuvos Respublikos pilietis P.S., kaip ir įprasta, deklaravo, jog nieko neleistino per sieną neveža. Tačiau muitinės pareigūnų nuojauta neapgavo ir nuodugniai apžiūrėję automobilį jame atrado net kelias įrengtas slėptuves. Iš automobilio degalų bako, po užpakaline sėdyne specialiai įrengtos ertmės muitinės pareigūnai ištraukė apie 700 pakelių cigarečių su filtrais ir baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikytų kontrabandinių cigarečių „Viceroy“ ir „Fest“ vertė apie 5 tūkst. Lt.

Medininkų kelio poste apie pietus muitinės pareigūnai sustabdė žaliojo kanalo režimu iš Baltarusijos į Lietuvą pargrįžtančio Lietuvos Respublikos piliečio Z.Z. vairuojamą automobilį „Volkswagen Passat“. Šį kartą muitininkai neleistinas cigaretes traukė iš po viršutinių vairuotojo rūbų. Per 80 suslėptų tarp viršutinių drabužių cigarečių pakelių vertė beveik tūkstantis litų.

Kenos geležinkelio poste tikrindami keleivinį traukinį Mogiliovas – Vilnius, muitinės pareigūnai pirmame vagone nedarbinio tambūro dūmų ertmėje atrado „niekieno“ paslėptas cigaretes. Apie 300 litų kainuojančių cigarečių savininkas taip ir neatsirado.

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos cigaretės sulaikytos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius