-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojo jaudulys atkreipė pasieniečių dėmesį: mašinoje pareigūnai aptiko kontrabandinių cigarečių

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du automobilius, kuriuose buvo įrengtos slėptuvės su kontrabandiniais rūkalais. Juos gabenusiems asmenims gresia piniginės baudos.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą patikrinimui sustabdė Šalčininkų link vykusį automobilį „Mercedes Benz Vaeno“ lietuviškais numeriais. Šioje pasienio ruože esančioje vietoje yra įrengtas Širvių atraminis postas, kuriame dirbantys VSAT pareigūnai nuolat tikrina į abi puses vykstančius asmenis bei transporto priemones.

VSAT praneša, kad vienatūrį vairavęs 41 metų Vilniaus gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei automobilio dokumentus. Mašiną apžiūrinėję VSAT pareigūnai paprašė vyro kilstelėti vienatūryje patiestą salono dangą. Paaiškėjo, kad po ja yra įrengtos plokštelėmis uždengiamos angos. Plokšteles atsukus mašinos dugne aptikta slėptuvė. Joje pasieniečiai rado 2 tūkst. 936 pakelius cigarečių „Minsk Capital“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

G.Žagunio užkardos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Kontrabandines cigaretes gabenusiam sostinės gyventojui gresia bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų. Teismas taip pat gali konfiskuoti nelegaliam kroviniui gabenti pritaikytą transporto priemonę.

Tą pačią dieną Širvių atraminiame poste pasieniečiai sulaikė automobilį „Audi A6“ ir juo cigaretes vežusį Šalčininkų rajono gyventoją.

Iš Dieveniškių kilpos vykusio vyro ir jo vairuotos transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į akivaizdžiai sutrikusį ir besijaudinantį vairuotoją.

Jo buvo paprašyta atidaryti variklio dangtį. Čia po plastmasine apdailos dalimi aptikti į skudurus suvynioti rūkalai. Nustatyta, kad tokioje slėptuvėje vaikinas vežė 498 pakelius cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Jam gresia piniginė bauda nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų bei transporto priemonės konfiskavimas.

Abu automobiliai ir sulaikyti rūkalai saugomi Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardoje. Juos vairavę vyrai turės atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius