Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo įrašas atskleidė, kad vagys du BMW X5 šoninius veidrodėlius išlupa per 7 sekundes

Penktadienio popietę Vilniaus policijos pareigūnai antrankius uždėjo dviem jaunuoliams, kurie įtariami savaitės pradžioje tiesiai po kabančia vaizdo kamera pavogę du automobilio BMW X5 šoninius veidrodėlius. Vaizdo kamera užfiksavo ne tik vagišių veidus, bet ir atskleidė jų „darbo“ niuansus. Paaiškėjo, kad vagims išlupti abu šoninius veidrodėlius trunka vos 7 sekundes.
Du vagišiai iš BMW X5 lupa šoninių veidrodėlių stiklus
Du vagišiai iš BMW X5 lupa šoninių veidrodėlių stiklus / Kadras iš vaizdo kamerų įrašo

Automobilio BMW X5 veidrodėliai buvo pavogti antradienį vienos įmonės, įsikūrusios sostinės centre visai greta Gedimino pr., kieme. Vagystė buvo pastebėta tik po kurio laiko. Tačiau ją atskleisti padėjo įmonės vaizdo stebėjimo kameros.

Šios įmonės kieme automobilis BMW X5 jau buvo apvogtas šį pavasarį. Tąkart po vagystės įmonės vadovai nusprendė įsirengti vaizdo stebėjimo sistemą. Antradienį ji užfiksavo, kad apie 17.27 val. prie kieme stovinčio automobilio BMW X5 dviračiais privažiavo du jaunuoliai.

Vaikinai nieko nelaukdami atsuktuvais išlupo šoninių veidrodėlių stiklus, juos pasikišo po striukėmis ir vėl sėdę ant dviračių nuvažiavo. Vagystė įvykdyta vos per 7 sekundes, jos nuostoliai siekia kelis tūkstančius litų.

„Kai vagys šitaip dirba, net pamatęs juos pro langą nespėsi iš kabineto išbėgti, o jų jau ir pėdos bus ataušusios“, – po vagystės peržiūrėję vaizdo medžiagą sakė įmonės darbuotojai.

Antradienį apvogtas automobilis šoninių veidrodėlių neteko jau antrą kartą. Pavasarį veidrodėliai buvo pavogti automobiliui stovint sostinės senamiestyje, Vokiečių g.

Nukentėjusio automobilio savininkas kreipėsi į policiją, pareigūnams buvo perduota ir vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuoti ilgapirščiai. Vilniaus 3 policijos komisariato pareigūnams pavyko atpažinti įtariamuosius. Nustačius jų tapatybes, penktadienį du įtariamieji buvo sulaikyti.

Oficialiai pareigūnai dar nenori nieko kalbėti apie sulaikytuosius.

„Kol kas jokių komentarų“, – paklausti apie sulaikymą kartoja pareigūnai.

Tuo tarpu penktadienį po pietų savo kieme išvydę pareigūnų atvežtus antrankiais surakintus įtariamuosius, įmonės darbuotojai teigė esą nustebinti operatyvaus kriminalistų darbo ir norintys policijai padėkoti.

VIDEO: Pavogti du BMW X5 veidrodėlius „specialistams" trunka vos 7 sekundes

Sulaikytais šoninių veidrodėlių stiklų vagimis šiomis dienomis pasigirti gali ne tik Vilniaus trečiojo policijos komisariato pareigūnai. Jų kolegos iš šeštojo policijos komisariato praneša irgi sulaikę vieną įtariamąjį. Pastarasis buvo sulaikytas iš karto po to, kai Perkūnkiemio g. apvogė automobilį BMW 530.

Per apklausą įtariamasis prisipažino apvogęs ir daugiau automobilių.

Vagystės įgavusios epidemijos mastą

Vilniaus policijos pareigūnai teigia, kad BMW veidrodėlių vagystės sostinėje yra įgavusios kone epidemijos mastą.

„Tai yra problema. Tokių vagysčių į suvestines (policijos paros įvykių ir nusikaltimų suvestinės – red. past.) kiekvieną dieną įrašoma“, – teigia Vilniaus policijos atstovė Dalia Petrauskienė.

Kai vagys šitaip dirba, net pamatęs juos pro langą nespėsi iš kabineto išbėgti, o jų jau ir pėdos bus ataušusios.Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis teigia, kad panašių vagysčių nemažai pasitaiko ir kituose Lietuvos miestuose. Tačiau ir jis pripažįsta, kad šoniniai BMW veidrodėliai Vilniaus pareigūnams kelią didelį galvos skausmą.

„Būna net atvejų, kad vagia juos dėl mados. Pavagia, o paskui nežino, kur dėti. Sulaikyti sako, kad vogė, nes girdėjo, jog ir kiti vagia“, – teigia A.Mikulskis.

Bene daugiausiai šoninių BMW X5 veidrodėlių vagysčių sostinėje registruojama Vilniaus 1 policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje. Šio komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas svarsto, kad iš automobilių išlupti veidrodėlių stiklai per perpardavinėtojus realizuojami įvairioms automobilių remonto įmonėms.

„Tačiau šiemet perpardavinėtojai mums nėra įkliuvę. Turim duomenų, kad dalis vogtų veidrodėlių iškeliauja į užsienį. Tačiau visų smulkmenų, ką mes žinome, negaliu atskleisti“, – 15min.lt žurnalistui sakė G.Barzdukas.

Pirmojo komisariato vadovas tvirtina, kad policijai šiaip ne taip pavyko pasiekti, jog teismai sulaikytiems vagims pagaliau skirtų suėmimus.

„Sėdime pasalose, atliekame operatyvinį darbą, sulaikome. Pagaliau teismai jau skiria jiems suėmimus. Per dviejų mėnesių suėmimo terminą mes bylą ištiriame ir siunčiame į teismą. Nėra taip, kad niekas jų negaudo. Tačiau tokie žmonės nelinkę pasitaisyti, jie nedaro išvadų. Atsidūrę laisvėje, jie vėl imasi to paties“, – sakė komisariato viršininkas, kuris tvirtina, kad tarp sulaikytų veidrodėlių vagių yra nemažai narkotikus vartojančių asmenų. Realizavę veidrodėlius, pinigus jie išleidžia kvaišalams.

Praėjusią savaitę Vilniaus 1 policijos komisariato kriminalistai sulaikė tris asmenis, įtariamus maždaug 20 vagysčių.

„Geriausias vaistas nuo šitos epidemijos – suėmimas ir greitas teismas. Žinoma, be žmonių pagalbos mes vieni problemos neišspręsime. Policijai labai svarbu, kad žmonės neliktų abejingi ir pamatę ką nors įtartino mums skambintų. Be žmonių pagalbos policija nieko nepadarys“, – sakė viršininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius