-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Valantinas: kas stabdo pedofilijos bylos tyrimą

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas penktadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui (TTK) pateikė informaciją dėl Kauno pedofilijos bylos eigos ir tvirtino, jog ikiteisminį tyrimą stabdo ir procesiniai skundai.
Algimantas Valantinas
Algimantas Valantinas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Pedofilija

„Mūsų procesas taip surikiuotas, kad visi proceso dalyviai gali pateikti skundus reikšdami pageidavimus, kad reikia atlikti vieną ar kitą veiksmą, arba nesutikdami. Mes neturime kito mechanizmo, kaip tik teismą, kuris pasako, ar reikalingas šitas veiksmas, ar jis atliktas pagal procedūras, šiandien teisme mes turime neišnagrinėtų procesinių skundų, tai irgi trukdo mums baigti tyrimą“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė A.Valantinas.

„Sakykime, nukentėjusi pusė mano, kad reikia atlikti tam tikrus veiksmus, prokuroras mano, jog aplinkybės aiškios, nepatenkinti skundžia teismui – pasakykite, ar prokuroras yra teisus neatlikdamas, ar aš teisus reikalaudamas“, – procesą aiškino prokuroras, tačiau paklaustas, kokie konkrečiai skundai įstrigdė tyrimą, sakė nedetalizuosiantis.

Tuo pačiu prokuroras neigė viešojoje erdvėje iškeltas prielaidas, jog ikiteisminis tyrimas dirbtinai vilkinamas siekiant, jog byloje minimi įvykiai išsitrintų iš mažametės liudininkės atminties. A.Valantinas tvirtino, kad mergaitė jau apklausa, jos liudijimai fiksuoti ir tyrimo trukmė šių liudijimų niekaip nepaveiks.

„Tik norėčiau atkreipti dėmesį dėl svarstymų viešojoje erdvėje, kad prokurorai neva specialiai tempia tyrimą, jog mergaitė pamirštų parodymus, ką davė. Aš noriu labai atsakingai pasakyti, kad mergaitė apklausta ir ne kartą pas ikiteisminio tyrimo teisėją, dalyvaujant advokatams, įtariamiesiems, specialistams. Jos daugiau apklausti nereikia, tai, ką ji pasakiusi, fiksuota, ilgesnis tyrimas nepaveiks niekaip mergaitės parodymų“, – sakė A.Valantinas.

Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminį tyrimą dėl Kauno pedofilijos bylos rengiamasi baigti sausio pabaigoje. Tuo tarpu nužudymo bylos baigtis priklausys nuo to, ar pavyks rasti pagrindinį įtariamąjį Drąsių Kedį.

Spalio 5 dieną Kaune buvo nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Juos ir dar tris asmenis, tarp jų – ir buvusią gyvenimo draugę, mergaitės motiną Laimą Stankūnaitę kaunietis D.Kedys kaltino tvirkinus jo mažametę dukterį bei jos pusseserę arba sąvadavimu.

Dėl tvirkinimo į teisėsaugą vyras kreipėsi užpraėjusių metų lapkritį, tačiau ikiteisminis tyrimas nebaigtas iki šiol.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius