Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 12 /23:44

Varėniškės Sandros Naujūnaitės nužudymu įtariamojo advokatė Diana Vaitkevičienė: „Jis važiavo pasivažinėti. Nuoširdžiai gailisi. Pats viską pasakoja“

Kaip įtariama, nepažįstamą merginą išžaginęs ir nužudęs dvidešimtmetis alytiškis Mantas Šerpenskas teigia nuoširdžiai besigailintis savo protu nesuvokiamo poelgio. Jis pareigūnams parodė vietą, kurioje užkasė savo auką, noriai pasakoja nusikaltimo aplinkybes.
Diana Vaitkevičienė
Diana Vaitkevičienė / Youtube.com nuotr.

ISTORIJOS PRADŽIA: Surastas prieš mėnesį dingusios Sandros Naujūnaitės kūnas.

SUSIJĘ: Įtariamasis atvažiavo raudonu automobiliu.

Alytausgidas.lt nuotr./Mantas `erpanskas
Alytausgidas.lt nuotr./Mantas Šerpanskas

Valstybės įtariamajam skirta advokatė Diana Vaitkevičienė trečiadienio popietę Alytausgidas.lt žurnalistams pasakojo, kad jos klientas prisipažino padaręs nusikaltimą.

„Vaikinas prisipažino, parodė (nusikaltimo vietą, – red. past.). Nuoširdžiai gailisi. Pasakoja viską pats. Labai daug pasakoja. Negaliu pasakyti, kodėl (įvykdė nusikaltimą, – red. past.), tai – kitam kartui. Jis sakė važiavęs pasivažinėti, garsiai klausėsi muzikos.

Jis yra iš tvarkingos šeimos, mokosi. Tai pirmas atvejis, kai jis susiduria su teisėsauga“, – pasakojo D.Vaitkevičienė.

Jos žiniomis, daugiau įtariamųjų šioje byloje nėra.

VIDEO: Advokatė Diana Vaitkevičienė

Primename, kad Mantui Šerpenskui trečiadienį buvo pateikti įtarimai dėl neteisėto Sandros Naujūnaitės laisvės atėmimo, išžaginimo ir nužudymo. Prokurorai kreipėsi į teismą prašydami įtariamajam skirti griežčiausią iš galimų kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Alytaus rajono apylinkės teismas šį prokuroro prašymą patenkino.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse už šias nusikalstamas veikas numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 15 metų.

Išniekintas ir užkastas merginos kūnas buvo rastas antradienio naktį Senuosiuose Trakuose. Vietą pareigūnams parodė įtariamasis.

Senieji Trakai
Senieji Trakai

15min.lt primena, kad gegužės 16 dieną devyniolikmetė mergina, kuri mokėsi Daugų technologijų ir verslo mokykloje, dingo Varėnos rajone, išėjusi pabėgioti.

Prieš pat dingimą merginą dar pasiekė jos tėvo skambutis. Vyriškis nerimavo, kur užtrukusi duktė. Mergina nuramino, kad netrukus bus namuose. Tai buvo paskutiniai dukros žodžiai.

VIDEO: Merginos nužudymu įtariamo alytiškio konvojavimas

Papildyta 23.44 val.:

Alytaus profesinio ugdymo direktorius Juozas Kurkauskas kalbėdamas apie M.Šerpenską „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Reporteris“ žurnalistams teigė, kad jis buvo vienas geriausių mokinių.

„Jei paimtume brandos atestato pažymių vidurkį, jo vidurkis – 7,3. O šių mokslo metų pirmo pusmečio vidurkis buvo 9,5. Tai pats geriausias vidurkis jo mokomojoje grupėje“.

„Labai ramus, stropus, tačiau uždaro būdo, sakyčiau. Tylus, nemėgstantis buvo bendrauti su draugais. Gal tai lėmė šeima, kad tėvukas negyveno su jais. Sunku pasakyti, paauglių psichologija yra labai sunki ir sudėtinga“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Reporteris“ žurnalistams sakė Alytaus profesinio ugdymo centro direktorius Juozas Kurkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius