Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos pasieniečiai iš kontrabandininkų atėmė 12 tūkst. pakelių cigarečių

Šeštadienį Varėnos rinktinės pareigūnai prie sienos su Baltarusija sulaikė du kontrabandinių cigarečių krovinius. Lazdijų rajone jiems į rankas pateko 8 tūkst. pakelių rūkalų bei kontrabandos nešikas, Lazdijų rajono gyventojas. Šalčininkų rajone pasieniečių išsigandę ir į mišką sprukę kontrabandininkai likimo valiai paliko 4 tūkst.  pakelių cigarečių.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Šeštadienio naktį VSAT Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio ir Specialiosios paskirties užkardų pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos apie galimą kontrabandos krovinio gabenimą, patikrino vietovę ties Lazdijų rajono Sirguškės kaimu. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – apie 1,5 kilometro.

Miške pasieniečiai pastebėjo du asmenis su nešuliais, einančius nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą. VSAT pareigūnams pavyko vieną nešiką sulaikyti. Tai buvo 23-ejų Lazdijų rajono gyventojas. Įvykio vietoje aptikti 4 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Kitam asmeniui, pasinaudojant tamsiu paros metu ir miškinga vietove, pavyko pasprukti.

Pasieniečiai organizavo vietovės patikrinimą. Į įvykio vietą buvo iškviestas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Miške, maždaug už 400 metrų nuo kontrabandininko sulaikymo vietos, VSAT pareigūnai aptiko dar 4 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“.

Sulaikytą Lazdijų rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir kontrabandos gabenimo VSAT Varėnos rinktinėje jam pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rūkalų krovinys saugomas Kapčiamiesčio užkardoje.

Dar viena kontrabandos sulaikymo operacija šeštadienį vyko VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos veikimo teritorijoje. Ties Šalčininkų rajono Dumblės kaimu pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo tris įtartinus asmenis.

Jiems priartėjus prie sienos su Baltarusija linijos iš kaimyninės šalies keli asmenys į Lietuvos pusę permetė ryšulius. Siena nebuvo pažeista. Krovinį pačiupusi trijulė pasišalino į Lietuvos gilumą, Dumblės mišką.

Į šią vietą nuvykę pasieniečių patruliai blokavo pažeidimo rajoną. Už maždaug 100 metrų nuo valstybės sienos, miško masyve, buvo aptiktos 8 dėžės (4 tūkst. pakelių) cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pažeidėjų paieškai bei vietovės apžiūrai buvo iškviestas pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi. Maždaug 3 kilometrus nuo cigarečių aptikimo vietos pėdsakais buvo sekama per Dumblės mišką iki kelių sankirtos Eišiškės–Tausiūnai–Gornostajiškės, kur pėdsakai dingo ir matėsi automobilio apsisukimo žymės.

Dėl kontrabandos gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius