Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos rajone sulaikyti kontrabandininkai vos panešė per sieną permestas rūkalų dėžes

Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai pasienyje su Baltarusija sulaikė du Varėnos rajono gyventojus. Jie gabeno 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, įtariama, permestų į Lietuvą iš kaimyninės šalies.
Pasieniečiai sulaikė rūkalus tempusius Varėnos rajono gyventojus
Pasieniečiai sulaikė rūkalus tempusius Varėnos rajono gyventojus / VSAT nuotr.

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės A. Barausko užkardos pasieniečiai miške netoli Varėnos rajone esančio Stojų kaimo užklupo du asmenis. Iki sienos su Baltarusija nuo čia – 300 metrų.

Nuo sienos į Lietuvos gilumą einančius ir krovinį nešančius vyrus pasieniečiai sulaikė. Paaiškėjo, kad 21-erių ir 24-erių Varėnos rajono gyventojai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Jie buvo iki pusės nusirengę, o iš savo marškinėlių pasidarę naščius, kad lengviau būtų gabenti rūkalų dėžes.

Buvo patikrintos sienos prieigos, tačiau daugiau nieko įtartino neaptikta. Manoma, kad cigaretės į Lietuvą pateko pastaruoju metu kontrabandininkų dažnai naudojamu būdu, kai rūkalų dėžės iš Baltarusijos per sienos liniją permetamos jos nepažeidžiant.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo kontrabandininkams pradėtos administracinės bylos teisenos. Jiems gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų. Šias bylas nagrinės teismas.

Beje, vyrams teks atsakyti ir už tai, kad specialiais ženklais nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje jie buvo be privalomų pasieniečių leidimų. Už tokį pirmą kartą padarytą Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 43 iki 86 eurų. Už šį pažeidimą jau baustam vienam iš sulaikytųjų gresia bauda nuo 86 iki 173 eurų.

Po apklausos kontrabandos nešikus VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės saugomos A. Barausko užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius