Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl suniokotas Lietuvą garsinantis Trumpo ir Putino grafitis

Vos prieš dvi savaites po vandalų išpuolio atnaujintas grafitis su kandidatu į JAV prezidentus Donaldu Trumpu ir Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu penktadienį paryčiais vėl buvo sugadintas. Šį kartą vandalus užfiksavo vaizdo kameros.

Ant grafičio, nupiešto ant amerikietiško maisto užkandinės „Keulė Rūkė“ sienos, buvo užtepliota baltų dažų. Šįkart vandalai ruda spalva užpurškė D.Trumpo Rusijos prezidentui į burną pučiamus dūmus ir „žolės“ suktinę.

Užkandinės savininkai penktadienį paviešino vaizdo įrašą ir prašo padėti atpažinti vandalus.

„Skelbiame video, kuriame užfiksuotas žmogus, užpurškiantis piešinį. Prašome visų atidžiai pažiūrėti ir parašyti komentaruose pastebėtas svarbias detales“, – teigia „Keulė Rūkė“ savininkai socialiniame tinkle „Facebook“.

Įraše matyti, kad chuliganą ar chuliganę turėjo pastebėti šalia stovėjusio taksi automobilio vairuotojas, todėl užkandinės savininkai prašo ir jo pagalbos.

Jų nuomone, piešinį sudarkė laisvės priešai.

„Keulė visada smeigia ten, kur laisvės priešams skauda labiausiai. Putino ir Trumpo piešinys išbuvo kelis mėnesius, kol homofobai neatlaikė. Naujasis Putino ir Trumpo kanapinis paravozikas išbuvo vos porą savaičių“, – teigia užkandinės savininkai.

VIDEO: Paviešintas įrašas, kaip vėl suniokojamas D.Trumpo ir V.Putino bučinio piešinys

Nusikaltimas įvyko apie 06:30 ryto.

Lietuvos sostinėje nutapytas piešinys primena garsųjį Berlyno sienos grafitį, kuriame pavaizduotas 1979 metų sovietų lyderio Leonido Brežnevo bučinys su Rytų Vokietijos komunistinio režimo lyderu Erichu Honeckeriu.

V.Putiną ir D.Trumpą vaizduojantis gatvės meno kūrinys susilaukė didelio tarptautinės žiniasklaidos dėmesio – apie jį rašė BBC, CNN, „Time“, „Washington Post“ ir daugelis kitų žiniasklaidos priemonių.

Policija iki šiol nėra nustačiusių įtariamųjų, suniokojusių piešinį rugpjūčio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius