Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrais apsimetę sukčiai iš ukmergiškės išviliojo visas santaupas

Nuo sukčių nukentėjo garbaus amžiaus Ukmergės miesto gyventoja. Trečiadienį ukmergiškė kreipėsi į policiją ir papasakojo, į kokias sukčių pinkles pateko.
Pinigai
Asociatyvinė nuotr. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Trečiadienį, apie 10 val., 86-erių metų S.B. nuvyko į turgų. Apsipirkusi moteris pasuko namų link. Einant Vasario 16-osios gatve prie jos stabtelėjo tamsios spalvos automobilis. Priekinėje keleivio vietoje sėdėjusi moteris užkalbino močiutę netaisyklinga rusų kalba. Moteris paaiškino, neva atvyko iš Vengrijos, Budapešto, ir prašė padėti surasti ligoninę. Svetimšalė, išsitraukusi iš kišenės JAV dolerius, siūlėsi ukmergiškei sumokėti, kad ši parodytų kelią. Tačiau S.B. sutiko palydėti be jokio atlygio.

Automobilį vairavo šviesiaplaukis vyriškis. Bevažiuojant svetimšalė kalbėjosi telefonu. Baigusi pokalbį, ji pasakė, kad į ligoninę eiti jau nėra jokio reikalo, nes iš gydytojos sužinojo, kad kaip tik šiuo metu ligoninėje gulinčiam draugui, kuris neva buvo patekęs į avariją, atliekama operacija. Nepažįstamoji S.B. pasiūlė parvežti namo, taip pat paprašė, leisti palaikyti kompiuterius jos namuose, kol susitvarkys visus reikalus ligoninėje. Netrukus moteris ėmė guostis, kad už operaciją reikia sumokėti 2000 litų, o ji teturinti JAV dolerius. Senutės ėmė maldauti paskolinti tokią sumą, kaip užstatą tikino paliksianti dolerius. Be to, pažadėjo po dviejų valandų atvežti ir litus – iš karto kai tik paims iš banko.

Moteris ir  vairuotojas palydėjo S.B. į jos butą. Šeimininkė svečius pakvietė į svetainę, o pati iš miegamojo atnešė pinigus. Viešnia vėl kalbėjo telefonu, o po to pasakė, kad jau reikia 10000 Lt už draudimą. Tačiau ukmergiškė, padavusi 9000 Lt , teigė daugiau neturinti. Tuomet viešnia paėmė litus, senutei atidavė rankinę su doleriais. Paprašiusi padaryti kavos, svetimšalė su vairuoju išėjo atnešti kompiuterių. Praėjus pusvalandžiui, nesulaukusi sugrįžtančių naujųjų pažįstamų, S.B. suprato esanti apgauta.

Vengrijos gyventoja prisistačiusi moteris buvo tamsaus gymio, maždaug 155 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, tamsiai rudais plaukais, vilkėjo šviesius drabužius. Vyriškio ūgis apie 155 cm, vidutinio kūno sudėjimo, gelsvų plaukų, vilkėjo tamsius drabužius.

Panaši situacija kartojasi ne pirmą kartą: Šiauliuose panašiai apvogti senoliai, Kaune – devyniasdešimtmetė.

Ukmergės rajono policijos komisariate dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Asmenis, ką nors žinančius apie šį įvykį, prašome nedelsiant paskambinti į policiją tel. (8-340) 63422.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius