Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veronikos Kastujevos medžioklė neįvyko: antstoliai nesileidžia į kalbas vos išgirdę šią pavardę

Bylą dėl solidžios Kastujevų skolos bankininkams narpliojęs teismas taip ir neprisišaukė į posėdį garsiosios atsakovės, tačiau ieškinys išnagrinėtas jai nedalyvaujant.
Veronika Kastujeva
Veronika Kastujeva / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį garsiojo Maskvoje kalinčio milijonieriaus Vadimo Kastujevo žmona Veronika ir vėl neatvyko į Vilniaus apygardos teismą, kuriame nagrinėjama civilinė byla pagal Latvijoje veikiančio banko „AS Parex banka“ ieškinį dėl skolos. 

15min.lt primena, jog šis procesas iki šio rudens dar praėjusį balandį buvo atidėtas todėl, kad atsakovei V.Kastujevai siųstas šaukimas grįžo neįteiktas. Tąsyk buvo nutarta kreiptis į antstolius, prašant jų kaip nors sugauti milijonieriaus žmoną ir paduoti dokumentus. Tačiau paaiškėjo, jog tai – misija neįmanoma. Pasirodo, antstoliai apskritai nesutinka imtis užsakymo, vos tik išgirsta Kastujevų pavardę. Teigiama, jog antstoliai ne sykį buvo užklupę V.Kastujevą namuose, tačiau tik pamindžikuodavo už namo tvoros ir dažniausiai likdavo nieko nepešę.

Sužinoję, kad sulaukti antstolių pagalbos nėra jokių vilčių, „AS Parex banka“ atstovai buvo priversti papildomai kreiptis į teismą ir prašyti, kad apie šio pirmadienio teismo posėdį V.Kastujeva būtų informuota viešo paskelbimo būdu.

Informacijai pasirodžius spaudoje, laikoma, kad atsakovė apie posėdžio vietą ir laiką buvo informuota tinkamai.

Todėl teisėja Rūta Burdulienė paskelbė, jog pirmadienį yra galimybė išnagrinėti bylą iš esmės.

Procesas užtruko vos keliolika minučių.

„Parex“ bankui atstovaujanti teisininkė glaustai pakartojo ieškinyje išdėstytus argumentus.Antstoliai ne sykį buvo užklupę V.Kastujevą namuose, tačiau tik pamindžikuodavo už namo tvoros ir dažniausiai likdavo nieko nepešę.

Kaip skelbta anksčiau, ieškinio suma yra 1 638 059, 18 lito, ją prašoma solidariai priteisti iš atsakovų sutuoktinių Kastujevų.

2007 metų vasario 5 dieną įmonė „GL Invest“, kurios 75 proc. akcijų valdo V.Kastujevas, gavo iš banko 1 550 000 litų paskolą.

Abu sutuoktiniai tapo šios paskolos grąžinimo laiduotojais.

„GL Invest netinkamai vykdė savo kreditorinius įsipareigojimus, todėl „Parex“ bankas nutraukė kredito sutartį. Kredito grąžinimas buvo užtikrintas laidavimo sutartimi“, – kalbėjo bankininkų advokatė.

Teisėja aptarė situaciją, jog bendrovei „GL Invest“ yra iškelta bankroto byla, kurioje „Parex“ atstovai taip pat yra pareiškę iš esmės tą patį reikalavimą. Teismas to reikalavimo sumą yra patvirtinęs. „Ar kiek nors yra atlyginta?“ – domėjosi teisėja. „Bankui – ne“, – atsakė atstovė.

Laiduodami už paskolą, Kastujevai buvo įkeitę nekilnojamojo turto. Tačiau jis iki šiol nėra parduotas ir suma, kurią milijonieriai skolingi, nė trupučio nesumažėjusi.

„Toli gražu dar iki pardavimo. Antstoliams dokumentai dar neatiduoti“, – minėjo bylą kuruojanti banko teisininkė.

Šio pirmadienio teismo posėdyje dalyvavęs trečiojo asmens teisėmis į procesą įtrauktos bankrutuojančios bendrovės „GL Invest“ administratoriaus įgaliotas asmuo pareiškė pritariantis bankininkų pareikštam ieškiniui.

Atstovas pasakojo, kad vykdant bankroto procedūrą yra parduota V.Kastujevo įmonės turto už maždaug 3 milijonus litų ir yra atsiskaityta su vadinamaisiais pirmosios ir antrosios eilės kreditoriais. Tačiau daugiau nebėra nei pinigų, nei turto.

„Ar teisingai supratau, kad daugiau nebus turto, iš kurio galės būti tenkinti trečiosios eilės kreditorių reikalavimai?“ – pasitikslino R.Burdulienė. Administratoriaus įgaliotas asmuo sakė, jog būtent taip ir yra: juridinio asmens turto išnaudotas, todėl belieka nukreipti išieškojimą į fizinius asmenis.

Sprendimą šioje civilinėje byloje Vilniaus apygardos teismas žada skelbti rugsėjo 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius