Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Versdamasis neteisėta ūkine, komercine veikla vyriškis valstybei nesumokėjo 160 tūkst. Lt mokesčių

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje M.L. kaltinamas tuo, kad neturėdamas leidimo veiklai, stambiu mastu vertėsi ūkine, komercine veikla, dėl kurios į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta daugiau nei 160 tūkst. litų mokesčių.
Pinigai
Pinigai / 15min nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai patikrinimo metu buvo nustatyta, kad M.L. neturėdamas leidimo veiklai, versliškai, stambiu mastu vertėsi ūkine, komercine veikla.

FNTT Šiaulių apskrities skyriuje atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad M.L. laikotarpiu nuo 2008 m. sausio mėn. iki 2009 m. kovo mėn., neįregistravęs veiklos ir neįsigijęs verslo liudijimo, iš fizinių ir juridinių asmenų įgijęs 1528 kiaules, jas paskerdė skerdimo paslaugas teikiančiose bendrovėse ir daugiau kaip147 tonas skerdienos perpardavė Šiaulių turgaus prekyvietėje pagal verslo liudijimus prekiaujantiems asmenims.

Nustatyta, kad M.L. iš šios neteisėtos veiklos gavo daugiau nei 756 tūkst. litų pajamų, tačiau valstybės biudžetui mokesčių nesumokėjo.

Už M.L. padarytą nusikalstamą veiką baudžiamasis įstatymas numato įvairias bausmes, iš kurių griežčiausia – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Artūras Karpalovas pažymėjo, kad atliekant šį ikiteisminį tyrimą baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukti dar devyni asmenys, užsiimantys prekyba mėsa Šiaulių turgavietėje. Dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla, aplaidaus ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo, deklaracijos valstybės įgaliotai institucijai nepateikimo devynių asmenų atžvilgiu tyrimai buvo atskirti ir bylos perduotos į teismą. Visi asmenys buvo nuteisti baudomis, kurių suma siekia apie 20 tūkst. litų, be to, daliai jų priskaičiuota papildomai sumokėti į valstybės biudžetą daugiau kaip 30 tūkst. litų mokesčių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius