Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Versija: liepsnas prišaukė netvarkingas dūmtraukis

Kauno rajone, Patalmušėlio kaime, šeštadienio vakarą kilęs gaisras be namų paliko 13 žmonių – tris šeimas. Dviejose iš jų auga mažamečiai vaikai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors namą laižė galingos liepsnos, užgesinus gaisrą paaiškėjo, jog beveik nesugadintas liko visas pirmasis aukštas, taip pat dalis stogo konstrukcijos. Pas kaimynus ir giminaičius laikinai apsistoję be pastogės likę namo gyventojai tikisi atstatyti sudegusį namą.

Pirmieji gaisrą šeštadienio pavakarę pastebėjo kaimynai – gretimo namo garaže buvę vyrai. Iš pradžių ugnį jie bandė gesinti patys, taip pat išvedė degančiame name buvusią senyvą moterį. Tačiau supratę, kad patys neįveiks liepsnų, gyventojai iškvietė ugniagesius. Iš viso gaisrą gesino 7 autocisternos.

Nestipriai nukentėjo vienas vyras

Ugniagesiai gelbėtojai ne veltui šią nelaimę vadina laiminga: per gaisrą nukentėjo tik vienas žmogus – name gyvenantis vyras. Jis nestipriai apdegė veidą ir prisikvėpavo dūmų, kai į liepsnas įbėgo pasiimti asmeninių daiktų. Tačiau ligoninėje, į kurią tą patį vakarą vyras buvo nuvežtas, jis neužsibus.

Pasak Rokų seniūno Antano Isodos, nuo gaisro nukentėjusiame mediniame dviejų aukštų name gyveno trys šeimos – iš viso 13 žmonių. Vienas gyventojas name apsistodavo tik retkarčiais, kitos šeimos gausios – kartu su vaikais ir anūkais gyveno seneliai. Laikinai padegėlius priglaudė kaimynai ir tame pačiame kaime gyvenantys giminės. „Keletą naktų žmonės ras, kur pernakvoti. O toliau žiūrėsime, gal laikiną vagonėlį duosime, gal kažką kitą galvosime“, – sakė seniūnas.

Šitas namas gyvenvietėje buvo vienas gražiausių. Tačiau gyventojai pro pirštus žiūrėjo į priešgaisrinius reikalavimus. Pastebėjo A.Isoda.

Kauno rajono savivaldybei priklausančiame kilnojamame namelyje yra visi patogumai: vanduo, elektra, baldai, šildymas. Todėl jame galima gyventi žiemą. Šiuo kilnojamu nameliu jau naudojosi ne viena Kauno rajone nuo gaisro nukentėjusi šeima.

Gaisrą greičiausiai prišaukė netvarkingas dūmtraukis

Patalmušėlio padegėliai nežada ilgai naudotis svetima pastoge. Pasak seniūno, viena iš nukentėjusių šeimų jau nelaimės vakarą kalbėjo apie tai, jog nori kuo greičiau atstatyti sudegusį namą.

„Kita šeima truputį sunkiau verčiasi, slaugo insultą patyrusią motiną“, – sakė visus namo gyventojus gerai žinantis A.Isoda. Seniūnas neslėpė, jog liepsnų nuniokotas namas buvo vienas gražiausių Patalmušėlio kaime. Gyventojai rūpinosi, kad jų namai būtų jaukūs. Tačiau gana aplaidžiai žiūrėjo į šildymo sistemos priežiūrą.

„Pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl netvarkingo dūmtraukio. Prieš keletą metų degė jų ūkinis pastatas. Gaisro priežastis irgi panaši. Matyt, žmonės truputį lengvabūdiškai žiūrėjo į priešgaisrinius reikalavimus“, – sakė Rokų seniūnas.

Nuo gaisro nukentėjusiems Kauno rajono gyventojams priklauso vienkartinės pašalpos. Svarbu, kad žmonės būtų registruoti toje vietoje, kuri nukentėjo nuo nelaimės. Kokią sumą gaus Patalmušėlio gyvenvietės padegėliai, neaišku, mat toli gražu ne visi šeimos nariai yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius