Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas Kastujevas netrukus stos prieš teismą Maskvoje

Kalėjime pusantrų metų praleidę sostinės verslininkas Vadimas Kastujevas ir jo verslo partneris Aleksandras Boidenka pagaliau stos prieš teismą Rusijoje.
Byla dėl V. Kastujevo milijonų atidėta iki pavasario.
V.Kastujevas / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr

Pasak Lietuvos ambasados Rusijoje trečiojo sekretoriaus Antano Šato, prieš teismą ambasados darbuotojai susitiks su kaltinamaisiais. Per šį susitikimą, be kita ko, bus aptarta ir tai, ar V.Kastujevas ir A.Boidenka norėtų, kad ambasada teiktų žiniasklaidai informaciją apie prasidėsiantį teismo procesą.

Iki šiol susitikti su ambasados darbuotojais V.Kastujevas vengė. Teisinės pagalbos ambasadoje buvo paprašęs tik A.Boidenka, ketvirtadienį pranešė dienraštis „Vilniaus diena“. 

Kiek gynėjų turi V.Kastujevas, diplomatas teigė nežinantis. „Žinau, kad kalbama daugiskaita, bet, teisybę pasakius, nesidomėjau“, – dienraščiui teigė A.Šatas.

15min.lt žiniomis, Rusijos Federacijos prokuratūra apie nusikalstamos grupuotės bylos perdavimą teismui pranešė dar spalio 21 dieną. Apie konkrečią numatyto posėdžio datą nepranešama.

Praėjusių metų birželio mėnesį V.Kastujevas Maskvoje buvo sulaikytas Rusijos prokuratūros Tardymo komiteto darbuotojų. Su kitu Lietuvos piliečiu Aleksandru Boidenka ir dviem Rusijos vidaus reikalų ministerijos Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir terorizmu departamento operatyvininkais – majorais Dmitrijumi Celiakovu ir Aleksandru Nosenka – V.Kastujevos vyras buvo kaltinamas reikalavęs pusantro milijono eurų (apie 5 mln. 250 tūkst. litų) iš „Inkredbank“ viceprezidento, ledo ritulio klubo „Spartak“ vadovo Piotro Čuvilino. Visus pastaruosius mėnesius milijonieriaus V.Kastujevo namais buvo tapęs Rusijos Federacijos Maskvos miesto Bausmių vykdymo tarnybos valdybos federalinės biudžetinės įstaigos 1-asis tardymo izoliatorius.

V.Kastujevo laukia ir Lietuvos teisėsaugininkai. Įtariama, kad savo bendrovėje V.Kastujevas aplaidžiai tvarkė buhalteriją ir grobstė PVM. Be to, Vilniaus teismuose nagrinėjamos kelios bylos dėl V.Kastujevo valdytų įmonių skolų.

Prokurorų teigimu, paskelbus nuosprendį Maskvoje, Rusijos bus prašoma išduoti V.Kastujevą Lietuvai.

V.Kastujevo laukia ir subyrėjusio Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Verslininkui patekus už grotų, futbolininkai daugiau nei metus negavo algų, o klubas buvo pašalintas iš stipriausios šalies futbolo lygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius