Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininko Aurimo Rapalio nužudymo tyrime – finišo tiesioji

Gegužės 29 dieną nuosavuose apartamentuose Kauno I.Kanto gatvėje septyniolikmečio jaunuolio mirtinai subadyto verslininko Aurimo Rapalio tyrime greit bus padėtas taškas. Laukiama galutinių ekspertų išvadų. Aplinkybes tirianti prokurorė Renata Stasiulienė tikisi, jog byla teismą pasieks kitų metų pirmąjį ketvirtį.
Darius Valkavičius ir Vitoldas Guliavičius
Darius Valkavičius ir Vitoldas Guliavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškart po įvykio pareigūnai nebuvo tikri, ar įtariamas nepilnametis tikrai darbavosi vienas. Šiandien, praėjus beveik pusei metų nuo ikiteisminio tyrimo pradžios, jį organizuojanti ir kontroliuojanti prokurorė tvirtina, kad daugiau įtariamųjų šioje byloje nenustatyta. Nepilnametis vis dar yra suimtas – jis laiką leidžia Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose.

Daugiau įtariamųjų šioje byloje nenustatyta. Nepilnametis vis dar yra suimtas.

„Kadangi įtariamasis vis dar nepilnametis, daugiau detalių atskleisti negaliu. Jis ir Aurimas Rapalis buvo pažįstami, tačiau darbo ar verslo santykiai jų nesiejo. Tiriamos kelios nužudymo versijos, tačiau jų atskleisti negaliu. Neilgai liko laukti – greit byla pasieks teismą. Tuomet viską ir sužinosite. Telieka sulaukti galutinių ekspertų išvadų“, – teigė prokurorė.

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas buvo sklandus, jo trukmė – normali.

Iškart po įvykio, birželio 1 dieną, surengtoje spaudos konferencijoje Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius užsiminė, jog dar tą pačią dieną, būdamas ligoninėje, įtariamasis prisipažino subadęs vieną turtingiausių Kauno žmonių ir tai padaręs iš savanaudiškų paskatų.

Įtariamasis policijai buvo žinomas ir anksčiau – jo atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagystės ir plėšimo.

15min.lt primena, jog konfliktas tarp nužudytojo ir įtariamo nepilnamečio įvyko gegužės 29 dieną, apie 4 valandą ryto, 31-erių metų A.Rapalio nuosavuose apartamentuose Kaune.

Peiliu į krūtinę, nugarą ir kaklą (įtariama, jog jis buvo užpultas iš nugaros) sunkiai sužeistas verslininkas dar įstengė nusileisti į prabangaus namo pirmąjį aukštą ir paprašyti pagalbos. Tačiau praėjus daugiau nei parai Kauno klinikose vyras mirė. Į ligoninę dėl pjautinių žaizdų rankoje bei kojoje buvo pristatytas ir įtariamasis.

Tyrimo duomenys parodė, kad „Bokštu“ vadinamame pastate gyvenęs A.Rapalis nužudymu įtariamą jaunuolį į namus įsileido pats. Pareigūnų teigimu, jiedu buvo pažįstami ir anksčiau – bendravo apie 4 metus.

Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos. Tačiau atsižvelgus į tai, jog įtariamasis – nepilnametis, ši bausmė bus švelnesnė. Įstatymas numato, kad ji negali viršyti 10 metų.

A.Rapalis buvo įmonės „Hostinger“ savininkas. Bendrovė užsienio rinkose teikia interneto svetainių prieglobos paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius