Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidmanto Rediko paieškos bergždžios, o jo sūnų Dovydą atsekti galima tik pagal skandalus

Šiaulių teisėsaugininkai jau beveik mėnesį ieško be žinios dingusio Kuršėnų gyventojo Vidmanto Rediko, tačiau neužčiuopia net siūlo galo. Maža to, dingusiojo sūnus, žinomas krepšininkas Dovydas Redikas taip pat nežinia kur prapuolęs. Iš paskos tik velkasi skandalų šleifas.
Vidmantas Redikas
Vidmantas Redikas / Asmeninio archyvo nuotr.

Vidmantas Redikas (gim. 1960 m.) dingo balandžio 29 dieną, apie 17.30 val. Jis išėjo iš namų Kuršėnuose ir pradingo. Dėvėjo tamsias sportines kelnes, trumpą juodą striukę, su savimi galėjo turėti maišelį.

Šiaulių pareigūnai tikrina įvairias versijas, tačiau viena įtikimiausių, kad tiesiog nerandamas jo kūnas.

Oficialių dingimo versijų nekeliama, tačiau svarstoma, jog žmogus galėjo kažkurioje vietoje netikėtai mirti, būti nužudytas arba nusižudyti.

„Netikėtai sustreikuoti sveikata gali bet kuriam žmogui. Tai viena iš versijų, tačiau jokių pėdsakų ar užuominų apie dingusįjį neturime“, – sakė Šiaulių AVPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.

Itin kruopščiai žvalgyta Ventos upės pakrantė – vyras mėgo žvejoti.

Artimieji dingusiojo iš pradžių ieškojo patys, vėliau kreipėsi į policiją. V.Rediko ieškojo patruliai, kinologai su šunimis. Itin kruopščiai žvalgyta Ventos upės pakrantė, nes Kuršėnuose gyvenęs vyras mėgo žvejoti.

Būtent Ventos pakrantes žvalgė ir parasparnininkai, kurie taip pat pasitelkti ieškant dingusiojo. Tačiau ir jie jokių naujienų artimiesiems pateikti negalėjo.

Žmonių, ką nors žinančių apie dingusį kuršėniškį, prašoma paskambinti tel. 8687 33085 arba į Bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112.

Asmeninio archyvo nuotr./Vidmantas Redikas
Asmeninio archyvo nuotr./Vidmantas Redikas

Įvykį tiriantys prokurorai taip pat neturi papildomų duomenų apie dingusįjį V.Rediką.

D.Redikas – skandalingas vaiduoklis

Teisėsauga  nieko nežino ir apie dingusiojo sūnų, žinomą krepšininką Dovydą Rediką, kurio paieška nėra paskelbta, nors niekas jo neranda.

23-ejų D.Redikas prieš porą mėnesių savo komandos „Jekabpils“ vadovams pareiškė, kad mirė jo tėvas, ir porai savaičių kažkur dingo. Klubo atstovas nuvyko į laidotuves, tačiau rado kuršėniškį gyvą.

Bylos duomenimis, klientas išvyko nesumokėjęs už paslaugas iš viso apie 1050 eurų.

Po šio akibrokšto latviai svarstė, ar neverta nutraukti sutarties su sportinės drausmės ir elementarios etikos nesilaikančiu Lietuvos krepšininku.

Šiuo metu D.Rediko pavardės tarp Jekabpilio „BK Jekapils“ krepšininkų nėra.

Sportininkas pagarsėjo ne tik pasiekimais aikštelėje ir skyrybomis su Asta Valentaite. Balandžio 27 dieną D.Redikas atvyko ir savo vardu įsiregistravo į vieną prabangiausių Lietuvos viešbučių „Kempinski“, kuris įsikūręs pačiame sostinės centre.

Krepšininkas „Kempinski“ apartamentuose nakvojo tris naktis. Balandžio 30 dieną svečias iš viešbučio tiesiog dingo. Palaukę keletą dienų, „Kempinski“ atstovai kreipėsi į policiją dėl nesumokėtų pinigų.

Žmonės.lt nuotr./Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
Žmonės.lt nuotr./Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas

Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato pareigūnai dėl D.Rediko nakvynių viešbutyje atlieka tyrimą. Bylos duomenimis, klientas išvyko nesumokėjęs už paslaugas iš viso apie 1 050 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius