-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Viešojo maitinimo įmonėje Elektrėnuose prekiauta kontrabandinėmis cigaretėmis

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai, tęsdami prevencines priemones dėl neteisėtos prekybos tabako gaminiais ir gavę informacijos apie tokius pažeidimus, nustatė neteisėtą prekybą akcizinėmis prekėmis viešojo maitinimo įmonėje.
Elektrėnų policija
Elektrėnų policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus apskrities VPK, Elektrėnuose esančiame kioske, gaminančiame ir prekiaujančiame kebabais ir turinčiame leidimą verstis viešojo maitinimo patiekalais, pareigūnai sulaikė A.V., kuris įsigijo keturis pakelius cigarečių „Minsk 5“ už 16 Lt su Baltarusijos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis. Kioske pareigūnai rado ir paėmė dar 25 pakelius cigarečių.

Dėl neteisėtos prekybos tabako gaminiais pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 185 (2) str. (Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką) 1 dalį („<...>, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra iki dviejų minimalių gyvenimo lygių, užtraukia baudą nuo 100 iki 300 litų su šių prekių konfiskavimu).

Pareigūnus nustebino netvarka viešojo maitinimo įmonės patalpose – neplauti indai, nevalyti stalai ir pan. Teko iškviesti Vilniaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Elektrėnų savivaldybės tarnybos pareigūnus, kurie, užfiksavę higienos pažeidimus, laikinai sustabdė įmonės veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius